Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Memduh Ün'e verilen ödül Fatma Girik'i ağlattı

        Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu ve Feyzi Tuna'ya, yetiştirdikleri sinemacılarla Türk sinema sanatına katkıda bulunmaları nedeniyle 'Onursal Profesörlük' unvanı verildi. Vefat eden kocasına verilen unvanı teslim almaya gelen Fatma Girik, hüngür hüngür ağladı.

        Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi'nde gerçekleştirilen programda üniversite senatosu tarafından Türkiye'de sinema eğitiminin başlangıcının 40. yılında, Sinema-TV Bölümü eğitim kadrosunda uzun yıllar yer alan sinemacı hocalarından Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu ve Feyzi Tuna'ya yetiştirdikleri sinemacılarla Türk sinema sanatına katkıda bulunmaları dolayısıyla 'Onursal Profesörlük' unvanı verildi. Program, Memduh Ün'ün rahatsızlığı ve daha sonra vefatı nedeniyle gecikmeli olarak bugün yapıldı. Törende Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi öğrencileri tarafından restore edilen ve yönetmenliğini Duygu Sağıroğlu'nun yaptığı 'Bitmeyen Yol' filminin özel gösterimi yapıldı.

        Birçok tanınmış sima katıldığı törende Memduh Ün adına 'Onursal Profesörlük' unvanını eşi olan Fatma Girik aldı. Program boyunca gözyaşlarına hakim olamayan Girik, "Onun yokluğuna alışamadım. Keşke ödülü o alsaydı..." diye konuştu. (CİHAN)

        Fatma Girik’in hayat arkadaşı olan Memduh Ün, 95 yaşında Bodrum’da vefat etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ