Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kadir İnanır akciğer ameliyatı oldu

        Uğur SOYSAL /HT MAGAZİN /HT GAZETE

        Ünlü sanatçı Kadir İnanır dün akciğer ameliyatı oldu. İnanır’ın akciğerindeki kist İstanbul Memorial Hastanesi’nde yapılan açık akciğer ameliyatıyla alındı. Sabah saatlerinde başlayıp 3 saat süren ameliyattan sonra uyandırılan ünlü aktör, yoğun bakıma alındı. Operasyonu gerçekleştiren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Kaynak, daha sonra ameliyatla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        ‘DURUMU GAYET İYİ’

        Ameliyatın çok iyi geçtiğini belirten Prof. Dr. Kamil Kaynak “İki santime yakın küçücük tümörel bir kitle söz konusuydu. Onu oradan aldık, temizliğini yaptık. Güzel bir ameliyat oldu. Kendisi uyanık ve şu an yoğun bakımda. Bu gece ameliyatın etkilerini rahat atlatabilmesi ve ziyaretçilerin fazla olması nedeniyle yoğun bakıma aldık. Yatağından çıkabilecek kadar iyi durumda” dedi. Kaynak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailesinde akciğer kanseri öyküsü biraz fazla. Kendisi geçmişte iyi bir sigara içicisiydi. Biz akciğerdeki tümörel kitlelerin varlığından hiç hoşnut kalmayız. Patolojik sonuçları net olarak çıktıktan sonra ‘Evet kanser’ ya da ‘Değil’ diyeceğiz. Patoloji sonuçları bir haftaya kadar çıkar. Kanser olma ihtimali fazla. Biz bu konuda erken teşhis diyebiliriz”

        5 GÜNE KADAR TABURCU

        Prof. Dr. Kamil Kaynak, gazetecilerin “Ameliyat kapalı yapılacaktı. neden açık yapıldı?” sorusuna ise “Daha önce geçirdiği enfeksiyondan dolayı ciğer göğüs duvarına o kadar yapışıktı ki, akciğere üç ayrı noktadan yol açmaya çalışmamıza rağmen imkân bulamadık” diye cevap verdi. Kaynak, ünlü aktörün sigarayı ise 15 gün önce bıraktığını sözlerine ekleyip, “Sanıyorum 5 güne kadar taburcu edip evine gönderebiliriz. Size de selam söyledi” dedi.

        KILIÇDAROĞLU ARADI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir İnanır’ı arayarak “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, İnanır’a, “Kadir İnanır’ı hem perdede hem ekranda görmek, izlemek hakkımız. Bir an önce sağlığınıza kavuşarak hepimizi sevindireceksiniz. Buna inanıyorum’’ dedi. İnanır da Kılıçdaroğlu’na, “Aramanız beni mutlu etti, moral verdi’’ diyerek teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ