Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Sanat dünyası Zeki Alasya'ya ağlıyor

        Usta oyuncu Zeki Alasya hayatını kaybetti. Alasya, karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri özel bir hastanede tedavi görüyordu. Sanatçı bugün saat 10:30 sularında vefat etti.

        Usta sanatçının ölümüyle yasa boğulan ünlü isimler Habertürk'e konuştu.

        AYŞEN GRUDA

        "Tüm Türkiyemizin başı sağolsun. Hepimize geçmiş olsun. Zeki alasya deyince aklıma neşe, akıl, zeka arkadaşlık, çocuksuluk, dürüstlük. diyen Gruda spikerin aklınıza gelen bir anınız var mı sorusuna ise "Şuanda inanın çok üzgünüm hiç bir şey gelmiyor aklıma herkesin başı sağolsun" dedi.

        DERYA BAYKAL

        "Karşılıklı oynamıştık Öteki Türkiye'de pamuk bir insan bir dost ağabey arkadaş yeri doldurulamayacak bir usta geliyor aklıma çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim çok şaşkınlık içerisindeyim."

        MÜJDAT GEZEN

        "Kardeşimi kaybettim çok üzgünüm. Sanatçılığını konuşmaya zaten gerek yok. İnsan olarak çok başka biriydi kazandığı parayı hep hayır işlerine harcardı. Hep neşeliydi herkese yardım ederdi. Pek çok öğrenci yetiştirdi."

        HALE SOYGAZİ

        "Çok üzgünüm. Hayata hep pozitif bakardı. Güzel enerjisi sete de yansırdı. Sayesinde çok eğlenirdik. Hepimizin başı sağolsun..."

        KADİR İNANIR

        "Zeki Alasya asla ölmedi insanlık tarihinde yaşıyacak çünkü insanlık tarihine örnek olacak her türlü yardım sever, herkesle barışık eli açık 45 yıla yakın bir büyük dostluğumuz vardı.

        Zeki Alasya'ya inanın o sıcaklığı filmlerine de yansıdı. Filmlerimizde teknik aksaklıklar da olmasına rağmen o sıcak yürek hep içimizde. Hepimizin başı sağolsun. "

        EMEL SAYIN

        "Çok ani geldi bu haber. Daha o şokunda içindeyim bir cümleyle anlatmakta zorlanırım Zeki Alasya'yı sevgili Kadir İnanır'ın da söylediklerini duyduk önce Zeki Alasya çok iyi bir insandı, çok değerli bir insandı oyunculuğu tabiki çok özeldi iyiydi ama çok özeldi.. benim arkadaşım sevgili sevgili Zeki Alasya hep sevgiyle bakan sözcüklerinde hep gülücükler olan içinde sevgi olan biriyidi. İki filmde Yalancı Yarim ve Mavi Boncuk'ta beraber olduk.

        Şimdiki üzüntüm pişmanlığım neden fazla beraber olamadık? Kimbilir ne sohbetlerimiz olurdu ne muhabbetlerimiz olurdu?

        En son bir projede oynama ihtimalimiz vardı en son bu vesile ile konuştuk gerçekten çok üzgünüm büyük kayıp Türkiye için, hepimiz için, sevenleri için Allah rahmet eylesin yalnız onu ne kadar çok sevdiğimi daha çok hissediyorum. Hepimizin başı sağolsun.

        Tuhaf bir şey ama bende Zeki Alasya'nın bıraktığı iz filmde bizi nasıl görüyordunuzsıkı bir dostluk, sevgi, iyi niyet bu çok güzel zaten bu yüzden çok etkilendim. Sevgili Kadir İnanır'ında bahsettiği gibi teknik açılardan filmlerimizde akskalıklar oluyordu ama asla sıkılmıyorduk uykusuzda olsak yorulsakda bunlar bize yanısımıyordu... Zeki zaten hep güldüren, espri yapan ama hep bir enerjisi olan bir arkadaşımızdı. Çok özel tek bir anı hatırlayamıyorum ama sanki Mavi Boncuk ekibindeki o ekip hep aynı şeyleri yaşıyorduk hep böyle sevgiyle gülen yüzlerle hatırlıyorum. Tekrar başımız sağolsun."

        HÜLYA KOÇYİĞİT

        "Herkese, en çok da Metin Akpınar'a sabır diliyorum. Ölümü çok ani oldu. Hasta olduğundan bile haberim yoktu. Zeki hiç bir zaman ölmeyecek, aramızda olacak. Zeki Alasya ve Metin Akpınar insanlara hep umudu aşıladı. Daha nice nesiller onları izleyecek. Ne mutlu bana ki onun dostu olabildim. Ondan çok şey öğrendim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ