Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Sanat dünyası demokrasiye sahip çıktı

        Ünlü isimler 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepkilerini önce sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gösterdi. Mahsun Kırmızıgül, Murat Yıldırım, Şoray Uzun, Sinan Akçıl ve Berdan Mardini ilk dakikalardan itibaren darbeye karşı dururken, birçok ünlü Türk Bayrağı fotoğrafı paylaştı.

        TEPKİ BİLDİRİSİ

        Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Halil Ergün, İbrahim Tatlıses, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Burçin Terzioğlu, Serenay Sarıkaya, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Meryem Uzerli ve Beren Saat gibi isimler ortak bildiri yayınladı. Ardından meslek kuruluşları MESAM, MÜ-YAP, FİLM-YÖN ve FİLMSAN da yayınladıkları bildirilerle darbe girişimine tepki gösterdi.

        NÖBET TUTTULAR

        Yaşanan darbe girişiminin ardından meydanlardan ayrılmayan halka, sanatçılar da eşlik etti. Ünlüler, Ankara ve İstanbul’da demokrasi nöbeti tuttu. Perşembe gecesi Ankara’daki Kısıklı Meydanı’nda bir araya gelen Murat Yıldırım, Hadise, Emre Altuğ, Alişan, Gökhan Tepe, Fettah Can, Mustafa Ceceli, Ece Erken, Ahmet Yenilmez ve Arda Turan halka seslenerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

        DARBECİLERE KARŞI SOKAĞA İNDİLER

        15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara ve havalimanlarına toplanan halk, kurşunların karşısında durup tankların önüne yatarak tarihi bir cesaretle darbe girişimini püskürtmeyi başardı. İlk geceden itibaren halkın arasında yer alan sanatçılar da vardı. Ali Nuri Türkoğlu, İsmail Hakkı Ürün, Nihat Doğan ve Murat Kekilli Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üzerine meydanlara çıkarak demokrasi için mücadele verdiler.

        DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİLER

        Sanat dünyasındaki rekabet nedeniyle pek bir araya gelemeyen hatta sık sık kavgaya varan polemiklerin içindeki ünlüleri, vatan ve bayrak sevgisi buluşturdu. Hain darbe girişimi sonrasında sokağa inip demokrasi nöbeti tutan ünlüler, sosyal medya üzerinden darbe girişimini lanetledikleri paylaşımlarını takipçileriyle paylaştılar

        ŞAHAN GÖKBAKAR: Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na, seçilmiş hükümetine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve 79 milyon vatandaşına yapılmaya çalışılan bu hain darbe teşebbüsünü lanetliyorum. Bu olay karşısında dimdik duran başta tüm devlet kademelerini, herkesi kutluyorum. Ülkesi için, vatan ve demokrasi savunması için sokaklara çıkan, tankların önüne geçen, meydanları dolduran tüm vatandaşlarımızı alınlarından öpüyor ve bu uğurda canını veren tüm sivil ve görevli şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu halkın bir ferdi olarak; bu halkla ve ülkemle gurur duyuyorum.

        EMRE AYDIN: Bir daha böyle bir olayın hiç yaşanmamasını diliyoruz. Şehitlerimiz için çok çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin.

        HADİSE: Allah güzel Türkiye’mizi korusun. Böyle karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak umudu ile geçmiş olsun.

        MURAT YILDIRIM: Darbe istemiyoruz. Kahrolsun darbe yapanlar. Bu ülkeyi kaosa sokanlara lanet olsun.

        BURCU GÜNEŞ: Kardeşlik, birlik, beraberlik içinde sarılalım birbirimize. Başka Türkiye yok.

        MURAT DALKILIÇ: Türk milletine geçmiş olsun. Demokrasinin kılına zerre gelmemesi dileğiyle. Bütün kayıplarımızın ruhu şad olsun.

        MURAT KEKİLLİ: Tam tatile çıkacaktım, o sıra olaylar patladı. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan halkından bir şey istedi, bu çağrıya uyup sokaklara çıktım. Tatil sonra da olur. Bayrak, vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır.

        HÜLYA AVŞAR: Beni hüngür hüngür ağlatan bu birlikteliğin ülkemiz için devamını temenni ediyor, kayıplarımıza rahmet diliyor, Cumhurbaşkanı’mıza suikast yapmayı ancak hayal edebilen darbecileri nefretle kınıyorum.

        ZİHNİ GÖKTAY: Zaten bir cenazem var. Bunlar da üst üste geldiği için sistemim allak bullak. Demokrasi için düzen olsun. İç savaş olmasın, benim tek temennim bu.

        METİN ÖZÜLKÜ: Olaylar başladığında tam da sahnedeydik. Daha sonra olayları sabaha kadar takip ettik. Çok şükür ki olaylar olumlu neticelendi. En kısa sürede inşallah huzurlu ve mutlu bir toplum haline geliriz.

        KEREM ALIŞIK: Bu akıl tutulmasını, bu antidemokratik anlayışı, bu halkımızın iradesini görmezden gelerek demokrasimizi elimizden almak isteyen tarihi çılgınlığı büyük bir öfkeyle reddediyor ve kınıyorum.

        TOLGAHAN SAYIŞMAN: Hak, adalet en kısa zamanda yerini bulacak ve aydınlığa kavuşulacaktır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısına karşı tek yumruk sınav veriyoruz. Allah Türkiye Cumhuriyeti’nin ve tüm insanlarımızın yardımcısı olsun.

        EMEL MÜFTÜOĞLU: Türk askeriyle polisini karşı karşıya getirme Allah’ım. Başka Türkiye’miz yok. Allah evlatlarımızı korusun.

        MAHSUN KIRMIZIGÜL: Bu ülke darbelerden çok acılar çekti. Her türlü darbeye hayır! Bunun adı askerin yönetime el koyması falan değil, düpedüz ihanettir. Bu ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin.

        YILDIZ TİLBE: Ülkemizin başı sağolsun. Allah kötülere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın.

        GÖKHAN TEPE: Vatandaşımızın canına ve demokrasiye kastı olanlara karşı tek yüreğiz.

        KENAN İMİRZALIOĞLU: Yüce milletimizin iradesine, özgürlüğüne, demokrasi içinde yaşama hakkına karşı düzenlenen bu darbe girişimini ve tüm antidemokratik eylemleri nefretle kınıyorum. Bu terör saldırısı karşısında hayatını kaybeden kahraman demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür. Gün birlik olma günüdür.

        FUNDA ARAR: Bu ülkede mutlu ve güzel yaşamak istiyoruz. Neler oluyor? Allah’ım sen vatanımızı, milletimizi koru.

        MURAT BOZ: Soğukkanlı olmalıyız. Hepimiz biriz. Bu ülke hepimizin. Sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddet ile sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık.

        NİLÜFER: Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Askerlerimiz, vatandaşlarımız, polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz.

        AYŞEGÜL ALDİNÇ: Olanlar akıl alır gibi değil ama bu bir kader de değil. Bu da geçecek. Sindiremeyecekler. Biz nasıl sindiririz onu gerçekten bilmiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ