Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Ağalık için yarışacaklar

        Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin önemli unsurlarından “güreş ağalığı” müessesi pek çok ünlünün de rüyalarını süslüyor. Şarkıcı Fatih Ürek, bir dizide “çaycı Hüseyin” rolünü oynayan tiyatrocu Alpaslan Özmol'un ağalık adaylığı açıklamalarının ardından yapımcı ve sunucu Osmantan Erkır'da 652. Kırkpınar Güreş Ağası ihalesine katılacağını açıkladı.Erkır, Edirne Belediyesi'nce düzenlenen 1. Uluslararası Klarnet Festivali'nin sunuculuğunu yapmak üzere geldiği kentte, yaptığı açıklamada, eski Kırkpınar Güreş Ağaları'ndan iş adamı Mustafa Altunhan'ın teklifi üzerine ağalık ihalesine girmeye karar verdiğini söyledi.

        Sponsorunun da iş adamı Altunhan olacağını ifade eden Erkır, “Ben kendimi Edirneli gibi hissediyorum, Edirneliler zaten bana ağa gibi davranıyorlar, onlar beni, ben de onları çok seviyorum. Edirne'yle ilgili her türlü organizasyonda, gönül olarak buradayım. Eski Kırkpınar Güreş Ağalarından Mustafa Altunhan bana ağa olmamı teklif etti, ben 'olur' dedim. Bakalım göreceğiz” diye konuştu.Altunhan da, eski bir güreş ağası olarak Erkır'a her türlü desteği vereceğini ve onu bu yıl ağa yapacaklarını kaydetti.

        KIRKPINAR'DA AĞALIK

        Güreşin en temel ögelerinden ağalık seçimi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde yapılır. Gelenekler gereği ağalık koçu açık artırma usulüyle satışa çıkarılır, ağa adayları arasında en yüksek bedeli veren gelecek yılın güreş ağası seçilir.

        Geçen yılki güreşlerde Kırkpınar Güreş Ağalığı'nı 222 bin TL bedelle iş adamı Seyfettin Selim kazanmıştı. 3 yıldır unvanını kaptırmayan Selim, bu yıl ağalığa aday olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

        6-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık koçu 8 Temmuz Pazar günü ihaleye çıkarılarak 652. Kırkpınar Güreş Ağası belirlenecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ