Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hülya Avşar'ın teyzesinin evi sular altında
        1

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın doğup büyüdüğü ev, 14 Ocak Cumartesi günü sağanak yağış sonrası su altında kaldı.

        2

        Sokakta menfezin tıkanması sonucu biriken suların 9 yıldır her yağmurda evine girdiğini belirten Hülya Avşar'ın teyzesi Hatice Kayserili, Ayvalık Belediyesi'ne dilekçe vermeye gittiğinde, "Sen de buraya geliyorsan ayıp artık, Hülya Avşar size eşyalar alsın" denildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Kayserili "Biz kimseden yardım beklemedik. Kaldı ki Hülya her zaman bize destek olmuştur. Sorunu çözmesi gereken Hülya değil, belediye. Tekrar tekrar yaşadığımız sorunun çözümlenmesini istiyoruz" dedi.

        3

        Evde 22 yıldır 4 kişilik ailesiyle yaşadığını belirten Hatice Kayserili her yağmurda sıkıntı yaşadıklarını, son yağışla eve giren sular nedeniyle kaloriferin yanı sıra çamaşır, bulaşık makinesi gibi elektrikli eşyaların kullanılamaz hale geldiğini anlattı. Belediye personelinin sözlerine tepki gösteren Kayserili, "Ben yardım, para istemiyorum ki! Her yağmur yağdığında kendi imkanlarımla suyu boşaltıyorum. Gelip şuradan 5 dakika suyu çekseler... Bu Hülya ile alakalı değil. Bu evi zaten bana Hülya aldı. Eşyalarım son model hep bunları Hülya aldı. Sağlığımdan tutun, çocuklarımın okul masrafını bile karşılıyor. Her gün arayıp, ‘Bugün neye ihtiyacın var' diye soran biri. Bu işin Hülya hanımla ilgisi yok. Maddi yardımla ilgisi yok. Belediye görevini yapmadığı için mağdurum. Yeğenim benim yüzümden mağdur oldu. İlgilenmiyor gibi göründü. Bize bir şey olsa uçak gönderir. Keşke herkes Hülya'nın yarısı olsa" dedi.

        4

        9 YILDIR AYNI EZİYETİ ÇEKİYORUZ
        9 yıldır yağmur yağdığında aynı eziyeti çektiklerini belirten Kayserili, "Sağlığımız bozuldu. Her seferinde eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Hep yenisini almak zorunda kalıyoruz. Eşya almamızı hiçbir zaman problem etmedik. Yetkili kişilerin duyarlı davranıp devamlı mağdur olduğumuz durumun çözümlenmesi için evimizin önündeki menfezin genişletilmesi, tıkanıklığın giderilmesi, bundan böyle aynı şeylerin yaşanmamamız için ne gerekiyorsa onun yapılmasını istiyoruz" dedi.

        5

        Konuyu yargıya taşıyacaklarını söyleyen Avşar'ın eniştesi Ufuk Kayserili de "Durumu Ayvalık Belediyesi'ne, Kaymakamlığa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi'ne (BASKİ) bildirmemize rağmen yerinde inceleme ve menfezle ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Evimizin önündeki menfez ana yol üzerinde. Bizim usta tutup yapabileceğimiz bir iş değil. Ne demek Hülya'dır yapsın, Ayvalık'ın her tarafı tıkandı Hülya mı yapsın? Biz görevi olanları göreve davet ediyoruz. Beceremiyorlarsa çeksin gitsinler" diye konuştu.

        Ayvalık Belediyesi konuya ilişkin açıklama yapmadı.

        Nilgün KAYA / AYVALIK

        6