Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Başak Sayan'ın yeni hayatı
        1

        Çılgın Bediş, Gurbet Kadını, Derman Bey ve Yaprak Dökümü gibi bir döneme damgasını vuran dizilerde rol alan oyuncu Başak Sayan, artık gözlerden uzak, ailesiyle sakin bir yaşam sürüyor.

        2

        Anne olduktan sonra oyunculuğa veda eden Sayan, Şile'ye yerleşti.

        3

        Oyunculuktan sonra yazarlığa ağırlık veren Sayan, "Uzun bir süredir çocuklarla beraber Şile'deki evimizde kalıyoruz. Ormanın içinde kalabalıktan uzakta organik bir yaşam sürmeye çalışıyoruz." dedi.

        7

        Koronavirüs sebebiyle bir süredir evde önlem amaçlı karantinada olan oyuncu Özge Borak, normalleşme adımlarının atılmasıyla soluğu Avşa Adası'nda aldı.

        8

        Bir süredir babasının yanında tatil yapan Borak, organik tarıma merak sardı.

        9

        Bahçesine kavun eken Özge Borak, o anları sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

        Borak, paylaşımına şu notu düştü:

        10

        Hepimize güzel bir hafta olsun. Bir süre bağdır, bahçedir çok duyarsınız benden. Sebzeyi, meyveyi dalından kendin koparıp, yemek gibisi yok.

        Hele ki kendi bahçenden olunca daha bir başka. Öyle dönümlerce bahçemiz yok, avuç içi kadar ama bize yetiyor. Rahmetli dedemden kalma iki ağacımız var; armut ve erik...

        Yakında şeftali de olur, o daha fidan olmasına rağmen üstünde var birkaç tane. Bugün de kışın babamın saksılarda yetiştirdiği kavunları ektim bahçeye.

        Öptüm seni kavun, tutmamazlık etmeyin haaa. Ne güzel şey toprakla uğraşmak, bayılırım. Yarın da biber, salatalık fidesi alıp, onları dikeriz. Bence yaparız; değil mi baba?

        11

        Olgunlaşan domatesleri dalından toplayan Özge Borak, şu ifadeleri kullandı:

        Burada hemen her yaşayanın bahçesi var. Eksikleri gidip, bağdan, bahçeden toplayıp, alıyoruz ama olmuşları da kendin toplamak gibisi yok.

        12

        2014 yılında Süleyman Erbaykent ile nikah masasına oturan 48 yaşındaki şarkıcı Pınar Aylin'in artık bambaşka bir hayatı var.

        16

        Pınar Aylin, o anları da sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşıyor.

        17

        Cemiyet hayatının ünlü simalarından Neslihan Kozanoğlu, yıllar önce şehrin gürültüsüne veda edip Çatalca Cumhuriyet Köyü'nde kendi çiftliğini kurmuştu.

        18

        Kozanoğlu, koronavirüs nedeniyle yasakların arttığı günlerde çiftliğinde doğa ile baş başa geçiriyor.

        19

        Kozanoğlu, çiftlik günlüklerinden kesitleri de sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaşıyor.

        20

        Son olarak 'Ufak Tefek Cinayetler' dizisinde 'Merve' karakterini canlandıran oyuncu Aslıhan Gürbüz, geçtiğimiz senelerde İstanbul'u terk etti.

        21

        İki tanesi bel fıtığı olmak üzere dört kez ameliyat geçiren Gürbüz, tedavi sürecini tamamladıktan sonra kendisine bambaşka bir hayat kurdu.

        25

        En çok sorulan soru... Bir suyun kenarında, bir ağacın altında, bir ormanın içinde ya da ıssız olmaya yakın bir adada...

        Bu memleketin bir köşesinde, bir çoğunun önünden geçtiği, bir çoğunun göremediği, çokçalarının kıymetini bilmediği bir enlem ve boylamda yaşıyorum.

        26

        Yeşili, maviyi, suyu, gökyüzünü, ağacı, çiçeği, kuşu, yosunu görmeyi çok seviyorum.

        Uyandığımda karşı evi değil, bir ağacı görmeyi, evden çıkınca alışveriş merkezine değil, patikaya uğramayı çok seviyorum. Yani doğayı çok seviyorum.

        27

        Neresi olduğu mühim değil. Görüyor ve seviyorsan cennettesin. Koruyor ve saygı duyuyorsan cennetlik. Bu memleketin cennet gibi bir köşesinden herkese selamlar...

        28

        Koronavirüs salgınının Türkiye'de ilk yayılmaya başladığı zamanlarında şarkıcı Göksel, Ege'ye bağlı bir köyde yaşamını devam ettirmeye başladı.

        29

        Mutfakta verdiği pozlarını paylaşan Göksel, "Anneciğim yine haklı çıktı" diyerek şu ifadeleri kullandı:

        30

        Annem, bana ev işlerini öğretirken bayağı direnirdim. 'Ben yemek yapmayacağım, öğrenmeme gerek yok ki' diye tutturmuştum. O da ısrar ederdi, 'Bir gün ihtiyacın olabilir' diye. O gün geldi, çattı.

        Anneciğim yine haklı çıktı. Bu arada ben özenle yemek yapmanın ne kadar zevkli olduğunu keşfettim. Hele bir de sevdiklerin mutlu oluyorsa...

        31

        "İNSAN HER ŞEYE ALIŞIYOR"

        Zamanını doğa ile iç içe geçiren şarkıcı, köy yaşamıyla ilgili, "İnsan her şeye alışıyor. Değişik bir hayatı deneyimliyorum. Bu süreçte en çok market poşetlerini temirlerken zorlandım" açıklamasını yapmıştı.

        32

        Ünlü oyuncu Burak Hakkı, koronavirüs salgınından korunmak için Çanakkale'deki çiftliğine gitti.

        33

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Güneyli Köyü'nde satın aldığı 35 bin metrekarelik arsaya çiftlik kuran Hakkı, doğanın tadını çıkartıyor.

        37

        Bugünkü yaptığım işler; sandalyeleri boyamak, fide ekmek, tohum çoğaltmak, bakla toplayıp ayıklamak, depo düzenlemek, gübreleme yapmak, motorlu tırpanla et kesmek, komposto hazırlamak, akşam yemeği yapmak, fırında mısır unlu sardalya, fırın patates ve kabak tatlısı...

        38

        "GEZEGENİ KORUYUN"

        Öte yandan koronavirüs salgınından sonra çiftliğine giden Burak Hakkı, bu karesini geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından "Gezegeni koruyun" notuyla yayınlamıştı.

        39

        2011 Miss Turkey ikincisi Gizem Karaca, 2017 yılında Kemal Ekmekçi ile nikah masasına oturmasının ardından İzmir'e yerleşti.

        40

        Tüm dünyayı hızla etkisi altına alan koronavirüs günlerini evinde karantina altında geçiren Karaca, kendisini bahçe işlerine verdi.

        41

        Bu süreçte organik tarıma başlayan Karaca, bahçesine domates, biber, salatalık ve patlıcan ekmeyi de ihmal etmedi.

        42

        Öte yandan Karaca, bahçesinden dut toplayan eşi Kemal Ekmekçi'nin pozunu sosyal medya hesabından "Dut canavarı" notuyla yayınladı.

        43

        Şehir hayatından sıkılıp, soluğu doğada alan isimler arasına Hüsnü Şenlendirici de dahil olmuştu.

        44

        5 yıl önce İzmir’de çiftlik satın alıp köy hayatı yaşayan klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, sosyal medya hesabından çiftçilere destek çağrısında bulundu.

        45

        Önceki gün sosyal medya hesabından canlı yayın açan Şenlendirici, tarlasında çiftçilerle sohbet etti.

        46

        Ardından traktöre binip, tarla ekimi yapan 43 yaşındaki Şenlendirici, takipçilerine şu sözlerle seslendi:

        47

        Arkadaşlar bu zor zamanlarda köylümüzün ve çiftçilerimizin değerini, kıymetini iyi bilelim. Köylü çalışmazsa aç kalırız. Bu çok önemli. Köylü milletin efendisidir. Öperim hepinizi.

        48

        Öte yandan saçı ve sakalı beyazladığı görülen Şenlendirici'nin aldığı kilolar ise dikkatlerden kaçmadı.

        55

        "Hep hayalimizdi teknede yaşamak, yolda olmak. Bu, bir şekilde bize dayatılan biçim ve sınırlara nanik yapmak belki de. Evi kapatıp tekneye taşınalı sekiz yıl oldu. İstediğim an demirimi alıp gidebilme imkanı gerçek bir özgürlük benim için. Ve her yerde yolcu hissetmek, mekan ve zaman algımı çok değiştirdi. Zorunluluktan uzak, sahici bir seçim, her an ve her yer... Bu duyguyu çok seviyorum"

        56

        Büber, Aynalı Tahir’, ‘Kırık Ayna’, ‘Bıcak Sırtı’, ‘Serseri Aşıklar’ gibi dizilerin yanı sıra ‘Barda’, ‘Kaybolan Yıllar’ ve Sadri Alışık Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü aldığı ‘İnşaat’ gibi sinema filmlerinde rol almıştı.

        57
        58

        2002 Dünya Güzeli Azra Akın, 4 yıllık aşkın ardından 2017 yılında Atakan Koru ile nikah masasına oturmuştu.

        59

        Azra Akın, geçtiğimiz yıl kasım ayında oğlu Demir'i dünyaya getirdi.

        60

        Evlendikten sonra İpsala'ya yerleşen ve ara ara İstanbul'a gelen Azra Akın, çiftlik hayatından fotoğrafları Instagram sayfasında takipçileri ile paylaşıyor.

        70

        Müziği bıraktıktan sonra Bursa'da köy hayatı yaşamaya başladığını, Bursa'da seramik işi yapmaya başladığını ve işleri nedeniyle iki günlüğe İstanbul'a geldiğini belirten Bakıcı şunları söyledi:

        71

        Artık sakin bir hayat yaşamaya karar verdim. Yaklaşık iki yıldır sakin ve doğayla iç içe bir yaşantım var. Şarkı söylemek benim için bitti. Bizim grubun ömrü bu kadardı. Ruhsal olarak tatmin eden bir iş değil, sahne işleri. O yüzden şarkı söylemeyi bıraktım. Şarkı söylemek benim ilgi alanımda değil.

        72

        Eskiden işim gereği kimin ne yaptığını merak ederdim ama şimdi hiç merak etmiyorum. Sahne işinde içimde kalan hiçbir şey yok. Şarkı söylemek kalbimde bitti. Kimin ne yaptığı benim ilgi alanımda değil. Benim tek merakım doğayla iç içe olmak, seramiklerimi yapmak, sakin bir hayat yaşamak. Çünkü ruhum rahatlıyor doğada olunca. Kendi sebzelerimi yetiştirip öyle besleniyorum artık.

        76
        77

        90'lı yıllarda podyumların tozunu attıran Bilun Dohmen, Bodrum'a yerleşti. Avrupa'da ve Türkiye'de sayısız defilede yer alan eski manken, Bodrum Gündoğan'da küçük bir çiftlik kurdu.

        78

        Köy hayatı yaşamaya başlayan Dohmen'in geçmişinden eser kalmadı. Görkemli hayatı geride bırakan manken, şimdilerde küçükbaş hayvan besleyip organik tarım ürünleri yetiştiriyor.

        79

        Dohmen konuyla ilgili şunları söyledi: "Amerika, Hollanda, Almanya, İtalya, Fransa'da ve dünyanın birçok yerinde mankenlik yaptıktan sonra artık Bodrum'a yerleşmeye karar verdim.

        80

        En son defilemi ise Cemil İpekçi defilesinde gelinlik ile yapmıştım. 'Artık emeklilik zamanı geldi' dedim ve hayalimi gerçekleştirdim.

        81

        Keçilerim, köpeklerim, tavuklarım ile kendime gizli bir dünya kurdum. Burada çok mutluyum ve yaz kış buradayım. Hiçbir yere de gitmeyi düşünmüyorum.

        82

        Yılların yorgunluğunu burada atıyorum. Burada artık hayvanlarımla huzurlu, mutlu, sağlıklı bir hayat yaşamak istiyorum." (İHA)

        83

        Megastar Tarkan'ın eski baldızı olarak tanınan Berna Öztürk, Muğla'da bir köye yerleştiğini açıkladı.

        84

        Yedi yıldır İstanbul’da yaşamadığını söyleyen Berna Öztürk, Atatürk Havalimanı’nda görüntülendi.

        94

        'Ah Mehmedim' şarkısı ile milyonların gönlünde taht kuran Zeynep, Bodrum ile Milas arasında bulunan Kıyıkışlaçık Köyü'ne yerleşti.

        95

        İHA'nın haberine göre; İstanbul’un yoğunluğundan kaçan ünlüler kervanına katılan Zeynep, Bodrum’da bir okulda müzik öğretmenliğine başladı. Yurt içi ve yurt dışındaki konserlerinin yanı sıra müzik öğretmenliği de yapacak olan ünlü isim, geri kalan zamanlarında ise köy hayatı yaşadığını açıkladı.

        96

        Bodrum’a yerleştikten sonra bir okulla anlaşıp müzik öğretmenliği yapacağını da açıklayan Zeynep, “Yakında öğretmen oluyorum inşallah. Bir kolejde her salı, güzel çocuklara ders vereceğim. Müzik dersine gireceğim. Öğrencileri, çocukları çok seviyorum. Topluma güzel, erdemli çocuklar yetiştirmek istiyorum” dedi.

        100

        İstanbul'un kalabalığından kaçarak Bodrum'a yerleşen ünlüler kervanına usta sanatçı Nejat Alp de katıldı. 48 yıllık sanat hayatı boyunca İstanbul'da yaşayan ve taverna kültürünün önde gelen isimlerinde olan Alp, radikal bir karar alarak Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne yerleşti.

        101

        Bodrum'a 5 günlük tatile geldikten sonra yerleşmeye karar verdiğini açıklayan Alp, İstanbul'u terk ettiğini söyledi. Alp sözlerini şöyle sürdürdü: Radikal bir kararla Bodrum'a taşındık. Eşime 'Gidiyor muyuz?' dedim; o da kabul etti. Eşime eskiden 'Yurt dışına taşınalım' demiştim. 'Türkiye'nin birçok güzel yeri var oralara da taşınalım' demiştim, hiç kabul etmemişti. 'Bodrum'a yerleşelim' dediğimde tereddüt etmeden evet dedi. Bodrum'a en son 1974'de gelmiştim, burası köy gibiydi. O seneden sonra hiç buraya gelmedim. İstanbul'da bir alt komşum vardı, 'Hiç Bodrum'a gittin mi?' diye sormuştu. Ben de en son 1974 yılında gittiğimi söylemiştim. Komşum, 'Git bir gör' dedi. 'Orada çağ değişti' demişti.

        102

        Komşum hediye uçak bileti aldı, Bodrum'a gidelim diye. Sonra 5 günlük bir tatile geldik. Bodrum'u gördüm ve bayıldım. 'Kalıyor muyuz' dedim eşime, 'Kalıyoruz' dedi. Buraya yerleştikten sonra İstanbul'daki o stresimiz hiç kalmadı. İstanbul'da insanın ruhu kararıyor. Biz Sarıyer'de oturuyorduk. Orası da çok güzeldi ama burası güllük gülistanlık geldi. (İHA)

        103

        Yılmaz Erdoğan da İstanbul’dan ayrılma kararı alan isimlerden...

        104

        Erdoğan 2014 yılında yerleştiği Muğla, Köyceğiz’de hem doğal hayatın tadını çıkarıyor hem de projelerini gerçekleştiriyor. 2014’ten beri yaşadığı çiftliğini film platosu haline getiren Erdoğan, ‘Ekşi Elmalar’ ve ‘Tatlım Tatlım’ filmlerini burada çekti.

        105

        Oğlu Nefes’i dünyaya getirdikten sonra ekrana ara veren Özgü Namal, iki yıldır Köyceğiz’de yaptırdığı çiftlik evinde yaşıyor.

        106

        Reklamcı sevgilisi Serdar Oral’dan ikinci kez çocuk sahibi olan Namal, Yılmaz Erdoğan’ın izinden gidiyor. İki yıl önce 400 bin TL’ye 10 dönüm arazi satın alan ve çiftlik evi yaptıran Namal, çocuklarını doğal bir ortamda büyütüyor.

        107

        Rock müziğin sevilen ismi Hayko Cepkin, İstanbul'un kalabalığına dayanmayan isimlerden biri... Cepkin'in, İstanbul'dan ayrılmasının bir nedeni de paraşüt tutkusu...

        108

        7 yıl önce İzmir, Selçuk’ta bulunan eski havaalanında paraşüt atlayışlarına başlayan ünlü müzisyen, 4 yıl önce Şirince’ye yerleşme kararı aldı. Cepkin, bir konaklama tesisi açarak kendisi gibi doğa tutkunlarını da burada buluşturuyor. Ünlü şarkıcı ayrıca "İstanbul'un yaşanacak hali kalmadı" diyor.

        109

        Candan Erçetin, yıllardır hayalini kurduğu çiftlik projesi için ilk adımı 2006’da attı.

        110

        Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinin bir köyünde 3 dönüm arazi satın alan ünlü sanatçı, müzik çalışmalarından arta kalan zamanını arazisinin ağaçlandırılması ve yaşanacak mekânların inşasıyla geçirdi.

        111

        Her fırsatta ailesinin de yaşadığı Lüleburgaz’daki çiftliğine giden Erçetin, burada sayıları 15’i aşan köpeklerinin yanı sıra kedi, tavuk, kuzu, tavuskuşu ve eşek besliyor.

        112

        'İmparator' lakaplı türkücü İbrahim Tatlıses, yeni albüm çalışmalarını İzmir'de sürdürecek.

        113

        İzmir'in Bornova ilçesindeki lüks bir siteden ev alan 'İmparator' lakaplı sanatçı, çalışmalarını burada sürdürme kararı aldı. Tatlıses'in, geçtiğimiz hafta kızı Melek Zübeyde ve damadı ile yemek yediği belirtildi.

        114

        Yönetmen ve sanatçı Kutluğ Ataman İstanbul'un karmaşasından kaçmak için Erzincan’da, görenleri hayran bırakan bir ev yaptırdı.

        115

        Ataman'ın evi Munzır Dağları'nın harika manzarasına hakim bir noktada bulunuyor. (Hürriyet)

        116

        Manken-oyuncu Atilla Saral, 25 yıllık kariyerinin ardından radikal bir karar verdi.

        117

        Saral, uzun süredir oturduğu İstanbul'daki lüks villasını ve cipini sattı. "Her şeye sıfırdan başlıyorum, şöhretli hayatı bırakıyorum" diyerek Kuzey Ege'ye yerleşti.

        124

        Bir dönem en çok izlenen diziler arasında yer alan 'Mahallenin Muhtarları'nda "Şirin" rolüyle akıllara kazınan ünlü oyuncu Esra Akkaya, her şeyini geride bırakarak Bodrum'da hayalindeki işi kurdu.

        125

        Akkaya, Etiyopya'dan evlatlık aldığı çocuğu Can Alex ile birlikte Bodrum'un Bitez Mahallesi'ne yerleşti.

        126

        Küçük bir mekan açan Akkaya, işletmede yetişkin insanlara masal anlatıyor. Arkadaşı yemekleri yaparken, Akkaya ise misafirlerine hikayeler okuyup onlarla sohbet ediyor.

        127

        Akkaya, İstanbul’un yoğunluğundan kaçtığını ifade ederek, "Bodrum’da masal anlatıyorum. Oyunculuğu masaya da çıkıp yapsan, sinemada da oynasan, dizide de oynasan oyunculuk oyunculuktur. Ben oyunculuğu çok seviyorum, asla da bırakmayı düşünmem. Yeter ki o oyunculuk beni bırakmasın. Ama Bodrum’a taşındım, bundan da çok mutluyum. İstanbul’da bir kentsel dönüşüm süreci yaşadık ondan önce şehir hayatı çocukla birlikte zor oluyordu. Çocuğumu bahçeli bir evde büyütmek istiyordum. Bodrum’a tatile geldik ve kaldık. Yaklaşık 1 yıldır hayalimdeki mekanı kurunca artık Bodrumlu oldum. Tabii Bodrum da beni kabul ederse" şeklinde konuştu. (İHA)

        128

        Ekranların sevilen yüzü, oyuncu ve sunucu Yeliz Doğramacılar, oğlu Mehmet’le birlikte Adana’da keyifli bir yaşam sürüyor.

        129

        Doğramacılar, Adana’daki yaşamını anlatırken şunları söyledi: