Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Özgür Demir'den İzler

        HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ

        https://twitter.com/MAGAZINHT

        Yılların birikimini İzler adını verdiği albümüne aktaran Özgür Demir, ilk klibini sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Ömrümün Asfaltı’ isimli şarkısına çekti. Çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilen klip Kutsal Damacana, Herkes Mi Aldatır?, M.A.T, Aynadaki Düşman filmlerinin yönetmeni Kamil Aydın’ın imzasını taşıyor.

        Daha önce İbrahim Tatlıses, MFÖ, Bulutsuzluk Özlemi, Murat Göğebakan gibi pek çok sanatçıyla çalışan Kamil Aydın’ın yönetiminde gerçekleştirilen çekimler 10 saat sürdü. 27 Mart Salı günü, kapalı alan sahne performansı şeklinde gerçekleştirilen çekimlerde Özgür Demir’e, Hüseyin Sarısaltıkoğlu gitarıyla, Merve Nuvasil klarnetiyle, Tuncay Korkmaz mızıkasıyla, Bahadır Ceyhan ise cahonu ile eşlik etti.

        Yorgun kulakları dinlendirme vakti!

        SRS Music aracılığıyla çıkarılan ve kaydı Stüdyo Çimen’de yapılan albüme ‘Büyük Adam Küçük Aşk’, ‘Işıklar Sönmesin’, ‘Hollywood Kaçakları’, ‘Mem û Zin’ gibi filmlere yaptığı müziklerle pek çok kez ‘en iyi müzik ödülü’ne layık görülen Mazlum Çimen bil-fiil destek verdi. 15 şarkıdan oluşan albüm yaklaşık 150 saatlik stüdyo çalışması sonucunda ortaya çıktı. Müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Uğur Yılgın’ın üstlendiği İzler albümünün grafik tasarımı Hande Ünver, fotoğraflar çekimleri ise Arif Kıran tarafından gerçekleştirildi.

        Uzun yol arkadaşları

        Özgür Demir ilk albümünde kendisine eşlik eden müzisyenleri “uzun yol arkadaşları” olarak tanımlıyor. Sanatçıya vokalde Filiz Can eşlik ederken, klasik-akustik-elektro-perdesiz gitar ve tamburda Hüseyin Sarısaltıkoğlu, bağlama, buzuki ve lavtada Muhterem Sur, klarnet, cajon ve kavalda Uğur Yılgın, mızıkada Tuncay Korkmaz, kemanda Kerem Çelik, perküsyonda Cevat Akbulut, çelloda Özer Arkun, akordeonda Gökhan Özkan, trompette Birkan Irmak, keyboardda Osman Tolga Bedir ustalıklarını sergiliyor.

        Eski bir dostun sesini duymak gibi…

        Usulca etkisi altına alıp, yüreğinizde ‘izler’ bırakacak olan albüm, farklı enstrümanların kullanıldığı, tamamen akustik parçalardan oluşuyor. Bazı parçalarda, çello ve akordeonun varlığını hissetmek eski bir dostun sesini duymak gibi geliyor. Müzisyen Tuncay Korkmaz’ın üflediği mızıkaysa dinleyicisini alıp başka diyarlara götürüyor…

        ÖZGÜR DEMİR KİMDİR?

        1970 yılında Gökçebostan’da doğan Özgür Demir, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla beraber, Kutup Yıldızı adlı müzik grubunu kurdu. Grubun “Onurumuz” adlı albümünden sonra çalışmalarına bireysel olarak devam etti. “İzler, sanatçının, 1993 yılından bu yana biriktirdiği şarkılardan bir bölümünün yer aldığı ilk albümü… Halen mali müşavirlik yapan sanatçı müzikle ilişkisini romantik olarak tanımlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ