Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Oğuzhan Uğur: 'Murat'la kopmayacak bir bağ kurduk'

        Yaptığı şarkılarla, yazdığı sözlerle, dikkat çeken mizacıyla adından sıkça söz ettiren Oğuzhan Uğur’la yeni single’ı ‘Mağlubiyet’i, yakın zamandaki planlarını, yaptığı müziği ve kendine has mizacını konuştuk.

        Oyun yazarlığından şarkıcılığa nasıl geçiş yaptınız?

        Ben normalde oyun yazarıyım. Tiyatro oyunlarında şarkı yapmak zorunda kaldığım için bir anda şarkıcı oldum. Eğlenelim diye bir tane şarkı yaptık, sonra o çok tıklanınca müzik şirketleri albüm yapmak istediler. Biz de, ‘Bir tane yaptık ama on tane şarkı yapabilir miyiz acaba?’ dedik. Baktık ki yapıyormuşuz, sonra albüm geldi arkasından.

        ‘Mağlubiyet’ şarkınızı Murat Dalkılıç’la birlikte seslendirdiniz. Süreç nasıl gelişti?

        2012’de yeni yıl partisinde Murat Dalkılıç ‘Ben sizin şarkılarınızı seviyorum, böyle devam edin’ diyerek övgülerde bulunmuştu. Biz de o sırada bizi kimse dinlemiyor zannediyorduk. Sonrasında Gani Müjde’nin sinema filminde buluştuk. Set içerisinde yan yanaydık; iyice pekiştirdik arkadaşlığımızı. ‘Neden birlikte bir proje yapmıyoruz?’ dedik. İstanbul’a dönünce ben onun klibini çektim, o bizim şarkımızda yer aldı. Bundan sonra, yapacağımız bir sinema projesi var. Onda da yer almasını istiyorum. Sanırım Murat’la kopmayacak bir bağ kurduk.

        ‘KİBARİYE’YLE DÜET YAPABİLİRİZ’

        Murat Dalkılıç dışında çalışmayı düşündüğünüz isimler var mı?

        İşin içinde başka müzisyen olduğu zaman çok daha rahat hissediyorum. Çünkü şarkılarım bir melodi etrafında dönmüyor, bir şeyler anlatıyor. Bir şey anlatıyorum, savunuyorum çok sıkı bir şekilde; ama onun bir karşılığı da olabilir. Düet olayını çok seviyorum. Albümde düet yok; ama arada yapacağımız single’larda başka isimlerle düetlerimiz olacak. Mesela Kibariye’yle düet yapabiliriz.

        Farklı tarzlarda sanatçılarla düet yapma fikrine nasıl bakıyorsunuz?

        Tabii ki daha çok ilgimi çekiyor. Zaten yakında böyle sürprizlerimiz de olacak. ‘Ben zaten kendi kulvarımda aslanlar gibi yürüyorum, bu çocuk da çok eğleniyor. Gidip bununla bir eğlenelim’ durumu oluyor. Sanatçı arkadaşlarımızı misafir ediyoruz. Çok da eğleniyoruz, onlar için de değişik tecrübe oluyor.

        Murat Dalkılıç’ın ‘Leyla’sı dışında klip çalışmalarınız var mı?

        Zaten birçok insana klip yönetmenliği yapıyorum. Ama tabii umarım devam eder; ben zevk alıyorum klip çekmekten. Kendi kliplerimde büyük mizah var; ama bazen içinde mizah ögesi olmaması gereken işler de gelebiliyor. Onları da hakkıyla yapıyoruz diye düşünüyorum.

        En son 2012 yılında ‘Çok Şükür’ adlı albümünüzü çıkardınız, sonra hep single’larla devam ettiniz. Yeni albüm ne zaman?

        Yeni albüm var, bitti. ‘Çok Şükür’den sonra neredeyse bir albüm kadar single yaptık ama şimdi bir albüm var sırada bekleyen.

        Ne zaman dinleyebileceğiz?

        En yakın zamanda. Belki bir single daha olur, ondan sonra albümüm gelecek.

        "İLHAM KAYNAĞIM TWITTER AŞKLARI"

        Parçalarınızın her biri ayrı bir olayı anlatıyor. İlham kaynağınız nedir?

        İlham kaynağım sensin, sizsiniz. Çünkü kendi yaşadığım şeylerle o kadar albüm çıkaramam. Aslında ilham kaynağım, Twitter’da yaşanan aşklar. Yaşanan aşkların bitmiş haline yapılan yorumlar benim en büyük ilhamım. Terk edilme sebebi ne olursa olsun sonucunda yaşanan acı aynı. Çiçeğe, böceğe benzetmiyorum durumu. Neyse o.

        ‘Bizans Oyunları’yla sinemaseverlerin karşısına çıktınız. Yeni bir sinema filmi var mı?

        ‘Bizans Oyunları’nda çok eğlenmiştim. Hikâyesini benim yazdığım, aynı zamanda içinde yer alabileceğim bir film çekmeyi düşünüyorum. Sinema, çok zevk aldığım bir alan.

        HT MAGAZİN / Başak TATAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ