Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Özge Doğru: 4 kuşağa hitap eden bir albüm yaptık

        Özge Doğru, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda orta-lise ve üniversite eğitimini bitirdikten sonra çalgı eğitim yüksek bölümünden mezun oldu. 10 yıldır kurucusu olduğu Şişli Belediyesi’ne bağlı 2 Türk sanat müziği korosunda kanun çalarak şeflik yapan sanatçı, dünyada ayakta kanun çalan tek kadın olarak dikkat çekiyor. Şu sıralarda ‘Mutlu Son’ adlı bir albümle müzikseverlerin karşısına çıkan Doğru’yla yeni albümünün detaylarını konuştuk...

        Albümünüzden bahseder misiniz?

        Müzik direktörlüğünü Febyo Taşel’in üstlendiği albümde, ‘Mutlu Son’, ‘Gitme’, ‘Sürgün Aşkımız’, ‘Çal Kanunum’ ve ‘Bizi Unutmam’ adlarında 5 parça var. ‘Bizi Unutmam’da ENBE Orkestrası’yla düet yaptık. İçerisinde her türlü tınıyı barındıran, kültürel yönü yüksek bir proje oldu. Arşiv niteliğinde diyebilirim.

        REKLAM

        ‘SERDAR ORTAÇ’LA DÜET YAPMAK İSTİYORUM’

        Yıllarca Türk sanat müziği alanında kanun çaldınız. Sonra pop müziğe de el attınız. Bu alanda iddialı mısınız?

        Oldukça iddialıyım. Paradan ziyade sanatım benim için daha önemli. Her tene dokunan bir albüm oldu. Merdivenleri ağır ağır çıkıyorum. Amacın pop müzikte kalıcı olabilmek. Bu doğrultuda 4 kuşağa hitap eder nitelikte bir albüm yaptık.

        Özge Doğru, albümde yer alan ‘Gitme’ şarkısının aranjesini yapan Mustafa Ceceli’yle fırsat buldukça bir araya geldiklerini söyledi ve ekledi: “Beraber kanunla meşk ediyoruz.”

        Türk sanat müziği alanında çalışmalarınız sürüyor mu?

        Şişli Belediyesi’ndeki koromla haftanın belirli günlerinde derslere devam ediyoruz. İnsanlar “Sanat müziği ile pop müzik arasında gidip gelmek zor olmuyor mu?” diye soruyor. Pop müzikte de Türk sanat müziği nağmeleri var. 2 tür birbirini besliyor.

        Kısa vadade müzikal anlamda başka çalışmalarınız olacak mı?

        Bu albüme olan geri dönüşlere göre yazdan sonra yine 5 şarkılık bir albüm çıkarabiliriz. Olmazsa 2018’in başında çıkar. Ben müziğe çok ara vermeyi doğru bulmuyorum. İnsanlarla daha çok etkileşimde olmak için arayı açmamak lazım. Bir albümde Serdar Ortaç’la düet yapmak istiyorum. Onun yaptığı müziği özgün ve kıymetli buluyorum.

        REKLAM

        Pop müzik camiasında size destek olan sanatçılar var mı?

        Ajda Pekkan, Mustafa Ceceli ve Sezen Aksu gibi isimler desteklerini esirgemediler. Çok kıymetli Bülent Ersoy’la sık sık kuaförde karşılaşıyoruz. Kendisine albümümde yer alan şarkıları dinlettim, o da kendine has üslubuyla “Fevkaladenin fevkinde” yorumunu yaptı. Onun takdirini almak paha biçilemez. Moralimi çok yükseltti. Kendisiyle kuaförde sürekli ufak çaplı dedikodular da yapıyoruz.

        Özge Doğru, albümün ilk klibini Murat Joker’in yönetmenliğinde, ‘Mutlu Son’ adlı şarkısına çekti. Doğru’ya klipte Brezilya’dan getirilen ünlü dansçılar eşlik etti.

        ‘Hayvanlar için barınaklar yapacağım’

        Hayata geçirmek istediğiniz başka projeler var mı?

        Sokak hayvanlarına karşı yapılan zulüm beni derinden yaralıyor. Ömür Gedik’le birlikte İstanbul’un çeşitli bölgelerinde sokak hayvanları ve hayvan hakları için bir proje gerçekleştirmek, barınaklar yapmak istiyoruz. Hayvanlara yönelik zulmün ve işkencenin önüne geçmek için elimden geleni yapacağım.

        Arif HÜR / HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ