Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Serkan Kaya'dan HT MAGAZİN'e özel açıklamalar

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        YENİ albümü ‘Gönül Bahçem’ ile sevenleriyle buluşan Serkan Kaya “’Cennetten kovuldum’ lafı yüzünden ‘Kala Kaldım’ şarkısını yayınlamayan radyo var” diyerek TV ve radyoların önyargılarının kırılmadığından yakındı.

        Her albümünüzde geniş aralıklar vermenizin sebebi nedir?

        İlk albümle ikinci albüm arasında 10 yıl beklememin sebebi müzik piyasasındaki krizdi ve benim doğru şarkıları aramamdı. Bu süreçte kendi şarkılarım da devreye girdi. Bu kez de 4 yıl ara verdik. Bu da konser programımızın yoğunluğundan kaynaklanıyordu.

        Arabesk gecelerini siz mi başlattınız?

        Böyle bir şey varsa patenti bana ait. Arabesk müzik sahnelerde söyleniyordu ama gittiğim her yerde afişlerde “Serkan Kaya ile Arabesk Geceler” yazdı. İlk başlarda insanlar önyargıyla yaklaştı. Ancak öldüm bittim kendimi keserim gibi şarkılara ağırlık vermediğimi görünce insanların hoşuna gitti. Canlı müzik benim için çok önemli. Ben kendimi canlı müzikle ifade ediyorum.

        Arabeskin bitti dendiği dönemlerde başladınız ve devam ettiniz. Şimdi ise herkes arabesk söylüyor. ‘Ben niye bu kadar çile çektim’ diyor musunuz?

        Ben yıllarca mücadele ettikten sonra yaptığım albümde kanalların, radyoların arabesk yayınlamadığı döneme denk geldim. Bu bir krizdi ve krizi atlatmak sabır işiydi, sabrettik. Herkes arabesk dinliyor arabesk albümler alınıyor ama hâlâ yayın kuruluşlarında arabeskle ilgili sorunlar var.

        Sizin yaşadığınız bir sıkıntı oldu mu?

        ‘Cennetten kovuldum’ lafı yüzünden ‘Kala Kaldım’ şarkısını yayınlamayan radyo var. ‘Cennetten kovuldum isyan ede ede’ sözü yayın ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle radyo şarkımızı çalmıyor. Ben orada ölmüş de cennete gitmiş bir insanın hikâyesini anlatmıyorum ki mecazi anlamda kullanılmış bir laftır.

        ‘Mesele’ albüme girmeden oldukça sevilen bir şarkı oldu...

        Ben onun bu noktalara geleceğini düşünmemiştim. Mesele günde yazdığım üç dört şarkıdan biriydi. Piyango ona çıktı.

        ‘KONSERVATUVARIM ORDU OLDU’

        Müziğe başlayışınız nasıl oldu?

        Askere gidene kadar Sivas’ta bir müzik grubumuz vardı. İstanbul’a gelmek gibi bir hayalim yoktu. Ankara’da müzik birliğinde yaptım askerliğimi. Benim konservatuvarım ordu oldu. Askerliğim boyunca 200 tane konserde yer aldım. Askerlik bittiğinde ilk söylediğim şey “Bana İstanbul’un yerini söyleyin” oldu.

        İstanbul’a ilk geldiğiniz gün Ajda Pekkan’ın sahnesine çıkmışsınız...

        Asker arkadaşımın vasıtasıyla İstanbul’a geldim. O gün bir konser varmış bir tanıdığı arayıp Türk halk müziği söyleyen bir vokal gerektiğini söylemiş. Daha İstanbul’a ilk geldiğim gündü kime gideceğimizi de bilmiyoruz. Bana bir takım elbise aldık ve gittik. Gittikten sonra konserin Ajda Pekkan konseri olduğunu öğrendim. Yıllarca televizyondan seyrettiğim süper starımız Ajda Pekkan ve ben. O gün çok heyecanlanmıştım. Daha küçüğüm tabii Ajda Hanım da gülümseyip “Hoş geldin genç adam” demişti.

        Sahneyi paylaşmak istediğiniz biri var mı?

        Arap arabesk sanatçısı Asala ile düet yapmayı çok isterim. Ses cambazı çok güzel arabesk okuyan birisi. İki cambaz bir ipte nasıl oynar göstermek isterdim.

        Siz ses olarak İbrahim Tatlıses’e benzetiliyorsunuz...

        İbrahim Abi’nin yeni albümünde benim de 3 şarkım var. Yeni çıkan biri hep birine benzetilir. Bana da ilk zamanlarda böyle dendi. Ama şimdi “Aradaki farkı gördük o başka bir lezzet sen başka” diyorlar. Dünyanın en güzel seslerinden birine benzetilmek de güzel bir duygu.

        Yaza ilginç bir düetle giriş yapacaksınız...

        Beni heyecanlandıran şeylerden birisi de o. Balkan ülkelerinin starlarından Silva Gunbardhi ile bir düet gerçekleştirdik. Arnavutluktan bir teklif aldık ve oraya gittik. Ben şarkının müziğine Türkçe sözler yazdım kaydını tamamladık. Yaza uygun bir şarkıyla çıkacağız. Eğer bu şarkı sevilirse çektiğimiz kliple MTV’ye çıkan ilk arabeskçi olarak tarihe geçeceğim. Türkiye’de beni arabeskçiyim diye yayınlamayanlara kapak olacak.

        ‘AŞK ADAMIYIM, ROMANTIK DEĞILIM’

        Serkan Kaya özel hayatında nasıl biridir?

        Rahat giyinmeyi, rahat olmayı seven bir adamım. Sahnede takım elbise giydiğim zamanlar oluyor tabii ki ama sanatçı nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinmeli. Halk sanatçıyı yönlendirmez. Sanatçı halka bir şeyler anlatır. Her sanatçının da bir rengi, tarzı, duruşu olmalı. Prensiplere çok bağlı biri değilim. “Gerekiyor” lafını sevmiyorum. Ben nasıl rahat ediyorsam odur.

        Evde eşinize yardımcı olur musunuz?

        Ben evine ve ailesine bağlı bir adamım. Ev işlerinde çok aktif olduğum söylenemez. Mutfak konusunda çok becerikli olduğum da söylenemez. Duygu ve aşk adamı olduğum doğrudur ama çok romantik bir adam olduğum söylenemez. Mum ışıklarında oturup romantik akşam yemeği falan pek yoktur. Belki başka bir özelliğimle telafi ediyorumdur onu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ