Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar HT MAGAZİN 'İlk Gülüşte Aşk' setini ziyaret etti

        HABERTÜRK MAGAZİN/ Arif HÜR

        FOTOĞRAFLAR: Milja RAMÖ

        HT MAGAZİN, başrollerini Ali Sunal ve Hatice Şendil’in paylaştığı, BKM’nin yapımcılığını üstlendiği ‘İlk Gülüşte Aşk’ filminin setini ziyaret etti, başrol oyuncuları ve yönetmen Şenol Sönmez’le yeni sezonun iddialı komedisi hakkında konuştu.

        FİLMİN KONUSU: Takıntıları yüzünden insanlarla iletişim kurmakta zorlanan ve yaşamını sürekli hastaneye bağımlı olarak sürdüren “Metin” ile yaşamayı doyasıya seven “Hayat” arasında kavgayla başlayan ilişki Metin’in tüm hayatını değiştirmesine sebep olur. “İlk Gülüşte Aşk”; hayatın her koşulda güzel olduğunu ve şartlar ne olursa olsun aşkının peşinden gidilmesi gerektiğini bambaşka bir dille anlatıyor.

        Yapımını BKM’nin yönetmenliğini Şenol Sönmez’in üstlendiği, proje tasarımı Ali Sunal’a ait olan ‘İlk Gülüşte Aşk’ filmi ekim ayında vizyona girecek. Ali Sunal’ın “5 yıllık hayalimdi” dediği filmde başrol oyuncuları Ali Sunal ve Hatice Şendil’in yanı sıra Ahmet Saraçoğlu, Janset, Somer Karvan, Mehmetcan Mincinözlü, Ali Çelik, Berk Pamir, Ayda Aksel ve Zerrin Sümer gibi isimler de yer alıyor. 15 Temmuz’da başlayan filmin çekimleri geçen hafta tamamlandı. ‘İlk Gülüşte Aşk’ın çekimleri Bostancı, Polonezköy, Baltalimanı, İstiklal Caddesi, Alman Hastanesi ve Pendik’te gerçekleştirildi.

        FİLMİN LOKOMOTİFİ SUNAL VE ŞENDİL

        Polonezköy’deki sete fotoğrafçı arkadaşım Milja Ramö ile adım attığım esnada çekimlerin sonuna yaklaşılmıştı. Monitörde gördüğüm ilk kareyle Ali Sunal ve Hatice Şendil’in göze çok hoş geldiklerini ve ekranı doldurduklarını fark ettim. Çok geçmeden bunun filmin final sahnesi olduğunu öğrendim. Diğer şahit olduğum sahne ise bisiklet sahnesiydi. Rol gereği bisiklete binen Hatice Şendil ve Ali Sunal’ın uzun bir süredir bisiklete binmediği apaçık ortaya çıktı. Etrafta bulunanlardan destek alan ikili zor da olsa dengelerini sağlayabildi. Ortaya çıkan görüntüler görülmeye değerdi. Şendil ve Sunal’ın lokomotifi olduğu bu film, milyonları sinema salonuna çekebilecek bir potansiyele sahip.

        BEACH YERİNE SETİ TERCİH ETTİLER

        Bu film için yaz tatillerinin en güzel günlerini sette geçiren iki başrol oyuncusu duruyor karşımızda. Onlar da diğer meslektaşları gibi tatilin tadını çıkarabilirdi ama hedeflerine odaklanmışlardı bir kere... Ali Sunal kendini tatil yaparak değil çalışarak yenileyenlerden. Mayıs ayında Burak Sağyaşar ile evlenen ve henüz balayına gidemeyen Hatice Şendil’in bu tavrı ise örnek olacak cinsten. Oyunculukta olgunluk dönemini geçirdiği şu dönemde üzerine tam oturan bu film, onun kariyerine ilaç gibi gelecektir. Yeni kapıların açılması kaçınılmaz duruyor. Bugüne kadar televizyonlarda ilgiyle izlenen ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’, ‘Dila Hanım’, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ ve ‘Yaban Gülü’ gibi reytingi bol dizilerde arz-ı endam eden Şendil, ilk kez bir sinema filminde izleyicilerin karşısına çıkacak. Şendil filmde Hayat karakterini canlandırıyor.

        ‘ERKEK ÇALIŞTIKÇA KENDİNİ ERKEK HİSSEDİYOR’

        2010 yılından beri yaz kış demeden çalışan Ali Sunal, yaz tatili diye bir şey bilmediğini söylüyor. “Erkek çalıştıkça kendini daha erkek hissediyor, adamlaşıyor, özgüveni geliyor” diyen Sunal, tatilde bu işten daha keyifli bir şey yapmayacağını dile getirdi. İnsanların yazın sinemaya gitmemesini değerlendiren Sunal, “Halbuki klimalı ortamda hayallerinizi yaşayabilirsiniz. Bizim insanımız hayat sokakta deyip sokakları gezmeyi çok seviyor. Ben de tam tersine bu sıcaklarda dışarıda eriyeceğime klimalı bir ortamda film izlemeyi tercih ve tavsiye ederim. Ben sinemaya tutkunum, iyi kötü tarzım olsun olmasın bütün filmleri sinemada seyretmeyi seviyorum” sözleriyle gerçek bir sinema tutkunu olduğunun altını çiziyor.

        ‘BU FİLMİ İZLEYEN HERKES SEVECEK’

        Çok keyifli bir set süreci geçirdiğini belirten Hatice Şendil, “Alışılmışın dışında bir karaktere hayat veriyorum. Bu film romantik-komedi aracılığıyla yeni bir katman oluşturdu” dedi. Hayat’ın kendisi gibi heyecanlı ve hareketli olduğunu dile getiren oyuncu, ilk defa kendisine yakın bir karakteri oynadığını söyledi. Bugüne dek aşk acısı çeken karakterlere hayat verdiğini söyleyen Şendil, “Hayat böyle biri değil, gözyaşından nefret ediyor, espritüel biri” dedi. İnsanların unuttukları eski Türk filmleri tadında sıcak ve doğal bir filmle karşılaşacaklarını söyleyen Şendil, “Bu filmi izleyen herkes sevecek” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu. 6 yıldır aralıksız dizi yapan Şendil, bugüne kadar yaz mevsiminde film yapacak gücü kendinde bulamadığını ancak bunu bu yıl kırdığını anlattı.

        "UYKU SİSTEMİM ŞAŞTI"

        Filmin yönetmenliğini üstlenen Şenol Sönmez’i kamera arkasında olduğu için haliyle birçoğunuz tanımıyorsunuz. ‘İlk Görüşte Aşk’, Sönmez’in ikinci sinema filmi. Bundan önce, ‘Urfalıyam Ezelden’, ‘Bedel’ ve ‘İffet’ gibi pek çok sayıda dizinin yönetmenliğini yaptı. Çekim esnasında Sönmez’in espritüel tavrı ve herkesi dinlemesi dikkatimi çekti. Yönetmen, uzun süren yorucu çekimler nedeniyle uyku düzeninin şaştığını söyledi. Duygu geçişlerini ortaya çıkarabilmek için çok çalıştıklarını belirten ve kafasındakileri beyazperdeye aktarabildiğini düşünen yönetmen, bambaşka bir romantik komedi geldiğinin altını çizerken, gişe beklentisini dile getirmenin mesleki anlamda doğru olmadığını düşünenlerden.

        SETİN NEŞE KAYNAĞI MAX

        Adını katıldığı bir yetenek yarışmasında duyuran Max isimli köpek de ‘İlk Gülüşte Aşk’ın setinde kendine yer buldu. Sette yer alan canlılar içerisinde en rahatı olan Max, aynı zamanda gerçek bir neşe kaynağı. Bütün bu ilginin yanında kendisine ait kliması ve koltuğu olması da cabası. Sette bazı oyuncuların espriyle karışık Max’ın rahatlığını kıskandıkları da kulağıma gelmedi değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ