Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Müjde Uzman'dan çarpıcı açıklamalar...

        Neziha KARTAL/HT MAGAZİN

        Modellikte başladığı kariyerine VJ’lik ve şimdilerde oyunculukla devam eden Müjde Uzman, HT Magazin’e özel hayatına, kariyerine ve aşka dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl kanser tedavisi gördüğünü ve bu yüzden de sağlığına daha fazla özen gösterdiğini söyleyen güzel oyuncu, Murat Boz’un hocasından dövüş sporları dersi almaya başladı. Uzman, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde canlandırdığı Nazlı karakterinin bilinen ikinci kadın kalıbının dışında olduğunu söyledi.

        ■ Oyunculuktan önce mankenlik ve VJ’lik yapmışsınız. En başa dönecek olursak her şey nasıl başladı?

        Aslında aklımda bunların hiç biri yoktu. Bir gazete ilanında görüp o an yarışmaya girmeliymişim gibi hissettim ve başvurdum. İlk elemeleri geçip beni çağırana kadar ailemin de haberi yoktu. O sırada yazlıktaydım ‘Finale kalırsanız kampa gideceksiniz bu yüzden hazırlıklı gelin dediler ama hiçbir şey götürmedim, finale kaldım. Kampta diğer kızlardan aldıklarımla idare ettim. Ardından da birincilik geldi ama ben olduğuma hiç inanmadım adımı okuduklarında şaşkın şaşkın bakıyordum. Sonrasında bir süre mankenlik yaptım.

        ‘DERDİM BAŞROL OYNAMAK DEĞİL’

        ■ Mankenliği bırakıp neden VJ’liğe geçtiniz?

        Yaptığım işi, iyi yapmak isterim. Mankenlikte de bu böyle oldu ama provalarda vaktimin gittiğini ve bana yeni bir şey katmadığını fark ettiğimde bıraktım. Dream TV’de işe başlamak ise oldukça tesadüf eseri oldu. 20 yaşında ailemden ayrıldım. Kendi ayaklarımın üstünde durmak istedim. Rahat battı aslında. Modellik de yapmayınca bir arkadaşım kanalda VJ aradıklarını söyledi. Gittim ve etimden sütümden yararlanın diyerek orada çalıştım.

        ■ Oyunculuk ne zaman başladı?

        Yıllardır görüşemediğim bir arkadaşımın evine gittim. Kız bana ‘Nişanlandım’ dedi. Tam konuşuyoruz dizisi başladı diye beni susturdu ve ‘Aşk-ı Memnu’ izlemeye başladı. Sonra ben de seyrettim, iş ilgimi çekmeye başladı. Sevdiğim çalışmak istediğim insanlarla bir araya gelirsem ve proje de doğruysa neden olmasın diye düşünmeye başladım. Zaten teklifler geliyordu ama istemiyordum. Sonra konuk oyuncu olarak seti ve ortamı anlamaya başladım. Oyunculuğa tepeden inmek istemedim. Eğitimim yok diye oyunculuk yapmak istemiyordum. Hemen olsun diye bir hırsım olmayınca kaliteli bulduğum insanlar bana gelmeye başladı. Derdim başrol oynamak değil. Keyifli bulduğum, beğendiğim işlerde yer almak istiyorum. İlk işim ‘Muhteşem Yüzyıl’dı. Görüşmeden bir gün sonra setteydim.

        ‘KENDİMİ TEK İŞLE SINIRLAMIYORUM’

        ■ Popüler olmak gibi derdiniz yokmuş gibi konuşuyorsunuz ama diziler popüler olduğu sürece var. Bu biraz çelişkili değil mi?

        Çok popüler olayım diyen bir insan değilim. İşimi yapıp evime gitmek istiyorum.

        ■ Sizinle konuşunca anladığım, oyunculuk sizin için büyük bir tutku değil. Ne kadar daha bu işi yaparsınız?

        ‘Oyunculuk büyük bir tutku. Küçüklüğümden beri hep bunu hayal ettim’ gibi cümlelere alıştınız ama ben öğrenmeyi seviyorum ve kendimi tek işle sınırlayamıyorum. Yaptığım her işin de hakkını vermeye çalışıyorum. Yarın belki sıkılırsam bırakırım. Oyunculuk sonuçta bir iş.

        ‘HUZURLU BİR HAYAT İSTİYORUM’

        ■ Çocuğunuz olsa bırakır mısınız?

        Annelik psikolojisini bilmiyorum ama evlendim diye işimi bırakmam. Ama şu an evlilik veya çocuk gibi bir durum yok. Ne istediğini bildiğim bir yaştayım ve çalıştığım için mutluyum.

        ■ Hayatta beklentiniz nedir?

        Huzur ve sağlık ister insan başka bir şey değil. Geçen yıl geçirdiğim ameliyattan sonra daha fazla sağlığa önem vermeye başladım. Tiroidimde kanser vardı. Yayılmıyormuş sadece orada yayılan bir cinsmiş. Ameliyatla alındı. Üzerine de bir süre tedavi gördüm. Ailemle huzurlu güzel sağlıklı bir hayat istiyorum.

        ■ İstekleriniz arasında neden aşk yok?

        Aşk, hayatımda öncelikli bir amaç değil. Mutlu olmak için aşka ihtiyacım yok. Tek başıma da mutlu olabiliyorum. Biri olursa yanımda ne mutlu birlikte mutlu oluruz. Hayat çok kısa ve yapmak istediğim çok şey var.

        ‘Nazlı aşırı iyi niyetli bir karakter’

        ■ ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde canlandırdığnız Nazlı nasıl bir karakter?

        Nazlı eğitimli, belli bir hayat standardı ve düzeni olan modern bir kadın. Hayat düzenine uymayan bir adama âşık olmasını uzun süre sorgulamıyor. Adamın aşkına inandığı için, aşkını yaşayan bir kadın. Ta ki adamın karısı evini basıp, kendisini işten kovdurup, çocuğunu düşürtmeye çalışıp evine hırsız gönderene kadar.

        ■ İkinci kadını oynamak kariyeriniz için risk değil mi?

        Bu bir kurgu sonuçta. Ayrıca ikinci kadın demek kötü kadın mı demek? Bu algıyı sevmiyorum. Nazlı bence aşırı iyi niyetli. Benim anlamadığım neden kadın sorgulanıyor da adam sorgulanmıyor. Karakterim üzerime yapışır gibi düşüncelerim olsa oyunculuk yapmazdım.

        ‘Ricky Martin hayatımın aşkı’

        ■ Jessica Biel, Evangeline Lilly ve Natali Portman’a benzetiliyorsunuz. Siz hangisine benzemek isterdiniz? Evangeline Lilly ve Jesica Biel’a benzemek canıma minnet. Lost’u izlerken üniversitedeydim. ‘Siz Kate’e benziyorsunuz’ dediklerinde çok mutlu oluyorum. Bakıyorum ve ‘Ben bunlara benziyorsam çok iyiymiş’ diyorum. Latin kadınlarını beğeniyorum.

        ■ Beğendiğiniz erkekler kimler?

        Mehmet Günsür, Koray Candemir ve Kıvanç Tatlıtuğ’u çok beğeniyorum. Ricky Martin hayatımın aşkı. Türkiye’ye geldiğinde tanışmıştım.

        'Kas yapmak istiyorum'

        ■ Sporla aranız nasıl?

        Aram çok iyi değildi ama artık daha ilgiliyim. Hep zayıf ve çok yiyen biriydim sıkıntı yapmadım. Kilo için değil sadece sağlık için spor yaparım. Pilates yapıyordum. Geçen yıl Murat Boz’un hocasıyla çalışmaya başladım. Araya yaz girdi şimdi tekrar başlayacağım. Yemek konusunda da biraz daha kendimi sıkacağım. 31 yaşındayım tam hayatın ortasındayım. Vücudum en iyi nasıl olabiliyor bunu görmek istiyorum karın kası ve kol kası yapmak istiyorum.

        'Kadın değil önce insanız'

        ■ Türkiye’de güzel kadın ve oyuncu olmak zor. Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

        O kadar söz ve özellikle teknoloji bunu iki kat daha zor hale getirdi. Şu sıralar ev bakıyorum bir emlakçıyla konuştuk anlaştık eve bakacağız. Adam telefonda bana ters konuşuyor. Geldim ‘Merhaba’ dedim arkasını döndü. Belki bir sorunu vardır diye sordum tersledi. Ev sahiplerini sordum, hani kimmiş evinde oturuyorum, ‘Ben oyucuyum hani onlar bilsinler’ dedim. ‘Oyuncu olduğun belli’ dedi. Oyuncu kadına karşı kendi içlerinde oluşturdukları imaj beni gerçekten üzüyor. Trafikte söyledikleri sözlere kırılıyorum. Tanımadan etmeden o.. lafını yapıştırıyorlar. Kadın veya erkek değil önce insanız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ