Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Açelya Özcan: Güzellik yeteneği saklıyor

        Neziha KARTAL / HABERTURK MAGAZİN

        Ünlü oyuncu Açelya Özcan, güzelliğin mesleki açıdan her zaman avantaj olmadığını söylüyor ve “Güzellik aslolan zihinsel yetkinliği ve yeteneği saklıyor” diyor. Oyunculuğun yanı sıra müzikle de ilgilenen Özcan, İngilizce şarkılardan oluşan dijital bir albümü hayranlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

        İLK kamera deneyimini ‘Kaybedenler Kulubü’ adlı filmle yaşayan, ardından da dizilerin sevilen yüzlerinden biri olan Açelya Özcan’la buluşup oyunculuk serüvenini ve sektöre ilişkin düşüncelerini konuştuk.

        ‘İLGİ ALANIM MÜZİKTİ’

        Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı?

        Çocukken en çok yaptığımız şey oyun oynamaktı. Bunu meslek olarak seçmek çok da aykırı bir durum değil. Asıl ilgi alanım müzikti. İşçi çocuğuyum. Oyunculuğu meslek olarak seçmem aileme ciddi bir yük olacaktı. Bu yüzden konservatuvara gitmek yerine işletme okudum. Üniversiteye kayıt olduğum ilk gün tiyatro kulübüne de kayıt yaptırdım. Bir de müzik grubumuz vardı.

        Okul bittikten sonra hemen oyunculuğa mı başladınız?

        Bir süre vergi denetmenliği yaptım. Benim için büyük zulümdü. O sırada Vahide Perçin’le tanıştım ve ‘Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde eğitim almaya başladım. Bir süre sonra ödeme gücüm kalmayınca bana burs verdiler. Orayı da bitirdikten sonra profesyonel anlamda oyunculuğa başladım.

        Üniversitede işletme eğitimi alıp oyunculuk yapmaya başlayınca ailenizin tepkisi ne oldu?

        Ailem “Konservatuvara gideceğim’ deseydim beni desteklerdi. İşletme okumak kendi kararımdı. O zaman şartların konservatuvara gitmeye uygun olmadığını düşünmüştüm. Ailem üniversitede müzik ve tiyatro yaptığımı öğrendiğinde benden daha çok sevindi.

        ‘ZOR OLANI SEÇTİM’

        Sektörde güzellik çok önemli. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

        Bence güzellik her zaman avantaj değil. Oynamak istediğim öyle roller var ki güzellik dezavantaj olabiliyor. Güzellik bir illüzyon yaratıyor ve algıyı aslolandan uzaklaştırıyor. İnsanlar güzel olduklarında daha zeki veya yetenekli olma beklentisinde olmuyorlar. “Güzel, dursa da çekeriz” gibi bir algı oluşuyor. Benim için güzellik, aslolan zihinsel yetkinliği ve yeteneği saklıyor.

        Neden oyunculuğa harcadığınız enerjiyi müzik için harcamadınız?

        Müzik benim tek başıma rahatlıkla yapabileceğim bir şey. Zor olanı seçtim. Piyano, davul, gitar çalıyor, şarkı söylüyorum. Tek başıma albüm hazırlayabilirim ama oyunculuğu evimde tek başıma yapamam. Benimkisi kendime meydan okuma. Müzikte zaten özgüvenliyim, oyunculuğu nereye kadar götürebileceğimi görmek istedim. Müzik için kimseye ihtiyacım yok. Müzikle yürüyüp başarılı olmak çok olağan olurdu. Görevim beklentileri karşılamak değil.

        ‘İNGİLİZCE DİJİTAL ALBÜM YOLDA’

        Peki müzikle ilgili bir çalışmanız var mı?

        Dijital bir albüm çıkarmayı düşünüyorum. 4 şarkılık, şarkılar kaydedildi. Ocak-şubat gibi çıkarmayı planlıyorum. İngilizce olacak. Stüdyodada hazırlamadık. Bir mikrofonumuz vardı, kendi kaydımızı kendimiz yaptık. Organik müzik yapıyoruz.

        ‘ÖZEL HAYATIM BILINIRSE inandırıcılığımı kaybederim’

        Özel hayatınızda durum nedir? Sevgiliniz var mı?

        Özel hayatımla ilgili konuşmayı sevmiyorum. Bir oyuncunun özel hayatının bilinmesi çok yanıltıcı bir durum. Yarattığın karakterlerin inandırıcılığını sarsıyor. Sevgilimle magazinde yer alırsam sonraki projelerimde inandırıcılığımı kaybederim. Bu, nitelikli bir bilgi değil

        ‘Vücudum BENİM mabedim’

        Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

        Kitap okurum, bir şeyler yazarım, müzik dinlerim ve müzik yaparım. 2.5 yıldır da hayatıma spor girdi. Spor, disiplin ve zindelik sağlıyor. Oyuncu ve müzisyenim, vücudum benim mabedim. Düzgün bir hayat için disiplin gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ