Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Mahkemeden Kılıçdaroğlu için "yargılanmaya devam" kararı
        .png
        .png

        Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında önemli bir karar aldı. Dokunulmazlıklarınkaldırılması sonra Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bazı ifadeleri nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan dava açılmıştı. Bu yargılamaya bakan mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun yeniden vekil seçilmesini dikkate alarak, yargılamayı durdu(vekillik sonuna kadar). Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu karar itiraz etti. İtirazı kabul eden Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı kaldırdı. Bu karar sonrası Kılıçdaroğlu’nun yargılaması devam edecek.

        MAHKEME YARGILAMAYI DURDURMUŞTU

        Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bazı ifadeleri nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından dava açılmıştı. Dava Ankara 4. Asliye Ceza mahkemesinde görülüyordu. Mahkeme CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yeniden milletvekili seçilmesini dikkate alarak, yargılamanın durdurulmasına karar verdi. Yani Kılıçdaroğlu’nun yargılanması vekillik döneminin sonuna bırakıldı.

        AĞIR CEZA KARARI KALDIRDI

        Bu karara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi bu itirazı kabul ederek, yargılamanın durdurulması kararını kaldırdı. Kararın gerekçesinde; “20 Mayıs 2016 tarihindenönceki suçlar yönünden yasama dokunulmazlığının süresiz olarak kaldırılması Anayasa’nın geçici maddesi olarak, kabul edilmiş olduğundan sanığın yeniden milletvekili seçilmesinin bu suç yönünden dokunulmazlık kaldırılmasına yeterli olamayacağı kanaatine varılmakla; Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kovuşturmanın durdurulmasına dair kararının kaldırılmasına karar vermek gerekmiştir” denildi.

        YARGILAMA DEVAM EDECEK

        Dosya yeniden Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme bu karar sonrası Kılıçdaroğlu'nun yargılanmasına kaldığı yerden devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ