Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

 Dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan Goldman Sachs'dan iddialı bir yorum geldi. ABD ekonomisindeki büyümenin yavaşlayacağını ve FED'in faizlerini indireceğini belirten Goldman Sachs, euronun dolar karşısında yeni rekorlar kıracağını öngördü.


Müşterilerine bir araştırma notu gönderen kuruluş, şu sıralar 1.36 seviyelerinde olan euro/dolar paritesinin önümüzdeki altı ay içerisinde 1.43'e ulaşacağını tahmin etti. Euro dolar karşısında şimdiye kadar en yüksek 1.3852 seviyesini görmüştü.

Goldman Sachs, bu iddialı tahminine son dönemde yaşanan dalgalanmaları dayanak gösterdi. Mortgage sektöründeki sıkıntıların FED'in üzerindeki faiz indirme baskısını artırdığını yazan kuruluş, indirimin neredeyse kesin hale geldiğini vurguladı. 
 
Piyasadaki riskler arttıkça finansal durumun da sıkılaştığını belirten Goldman Sachs analistlerinden Jens Nordvig, faiz indiriminin doların değerini düşüreceğini savundu. Goldman Sachs'a göre FED yıl sonuna kadar faizleri 0.75 puan indirerek yüzde 4.5'e çekecek.

Goldman ayını zamanda doların Yen karşısında da değer kaybedeceğini ve paritenin mevcut 116'lı seviyelerden 110'a kadar gerileyeceğini öngördü.