Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya'da kar tatili! Malatya'da yarın okullar ve üniversiteler tatil (Kar tatili olan yerler)

        Malatya'da yarın okullar tatil mi? sorusuna yanıt Vali Aydın Baruş'tan geldi. Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim öğretime 3 Ocak Perşembe günü ara verildiği bildirildi. Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte bu akşam yoğun kar yağışının olduğunu belirtti. Malatya'daki kar tatiline dair detaylar ve Malatya hava durumu haberimizde.

        MALATYA'DA YARIN OKULLARA KAR TATİLİ

        Vali Baruş, açıklamasında şunları kaydetti:

        "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 3 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek zorluklar nedeniyle 3 Ocak 2019 Perşembe günü engelli ve hamile kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır."

        REKLAM

        MALATYA'DA ÜNİVERSİTELERE DE KAR TATİLİ

        Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversiteye bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarda eğitime 3 Ocak Perşembe ara verildiğini bildirdi.

        Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte bu akşam yoğun kar yağışının olduğunu belirterek, "Malatya il genelinde yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için üniversitemize bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında 3 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verilmiştir." ifadesini kullandı.

        İnönü Üniversitesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle tıp ve diş hekimliği fakültelerinde eğitime bir gün ara verildiği, yapılacak sınavların ileri bir tarihe ertelendiğini bildirildi.

        İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle öğrencilerin final sınavlarında mağduriyet yaşamamaları için bugün yapılacak sınavların ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

        Yeni sınav tarihlerinin üniversitenin internet sitesinde duyurulacağı aktarılan açıklamada, "Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile personelimiz idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

        MALATYA HAVA DURUMU

        Saat Beklenen Hadise Sıcaklık(°C) Hissedilen Sıcaklık(°C) Nem(%) Rüzgar Yönü Ort. Rüzgar Hızı(km/sa) Maks. Rüzgar Hızı(km/sa)
        ÇARŞAMBA 21.00 - 24.00 1 1 96 3 18
        PERŞEMBE 24.00 - 03.00 96 4 17
        PERŞEMBE 03.00 - 06.00 -1 -3 94 5 19
        PERŞEMBE 06.00 - 09.00 1 1 86 3 19
        PERŞEMBE 09.00 - 12.00 2 2 87 2 14
        PERŞEMBE 12.00 - 15.00 4 4 86 4 13
        PERŞEMBE 15.00 - 18.00 2 2 86 5 18
        PERŞEMBE 18.00 - 21.00 1 1 85 4 17
        PERŞEMBE 21.00 - 24.00 1 1 89 2 22

        ADANA TUFANBEYLİ'DE KAR TATİLİ

        Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

        Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini, diğer okulların eğitime normal olarak devam edeceğini söyledi.

        Atar, aynı zamanda engelli ve hamile kamu görevlilerine yarın için bir günlük izin verildiğini bildirdi.

        Öte yandan ilçede devam eden yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

        KAHRAMANMARAŞ GÖKSUN'DA YARIN OKULLAR TATİL

        Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

        Göksun Kaymakamı Ejder Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

        Demir, bu nedenle soğuk hava ve oluşacak buzlanma riski nedeniyle yarın tüm ilk ve ortaokullarda eğitime ara verildiğini ifade etti.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ