Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya ziyaretinde konuşan Irak’ın Bağdat Vali Yardımcısı Wasmı Abdulameer ve Kadhım AlJuboorı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin çevreci güzel projeler yaptığını belirterek, çevre entegre projesinin aynısını Irak’ta hayata geçirmek istediklerini söyledi.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Entegre Çevre Projesi ve Çöpgaz Elektrik Santralini incelemek üzere Irak’ın çeşitli kentlerinden Malatya’ya gelen Irak Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret etti.

        Ziyarete, Bağdat Vali Yardımcıları Wasmı Abdulameer Kadhım AlJuboorı, Thawrah Ahmed İbrahim AlDulhaımı, Enerji Müdürü Israa Khalıd Sabea AlHayatı, Çevre Müdürü Anaam Thabit Khaleel AlBayati, Yatırım İzleme Daire Başkanlığı Marwah Mahdı Radhı AlNaseri, Enerji Müdür Yardımcısı Raad Omar Salman AlObaıdı ve Alauldeen Sayhood Shınan AlKandly katıldı.

        Irak’tan gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan Malatya ile ilgili bilgiler aldılar. Malatya’nın Türkiye’nin doğusunda gelişmiş en büyük kentlerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya’nın Dünyanın kayısı başkenti olduğunu söyledi.

        Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Polat, “Irak’la ilişkilerimizi kesinlikle geliştirmeliyiz, ilerletmeliyiz. Aynı coğrafyanın insanlarıyız, aynı kaderi paylaşıyoruz. Sizler bugün bazı tesislerimizi gezdiniz. Entegre çevre projemiz, birçok kente örnek olacak düzeydedir. Eski vahşi depolama alanından 12.4 Mg watt’lık enerji üretiyoruz. Sistem 60 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılıyor. Amacımız gelecek nesillere daha iyi bir Malatya bırakabilmek. Bunun içinde çevreci her projeyi hayata geçiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

        Bağdat Vali Yardımcısı Wasmı Abdulameer Kadhım AlJuboorı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin çevreci güzel projeler yaptığını belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çevre entegre projesini incelemekteki amacımız bu projenin aynısını Irak’ta hayata geçirmek. Bu nedenle konusunda uzman arkadaşlarımızla Malatya’da incelemelerde bulunduk. Malatya Büyükşehir Belediyesi muazzam güzel işler yapmış. Bizlerde bu projeleri örnek alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik ediyorum. Bizlerle yakından ilgilenen belediye yöneticilerine ise teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

        Başkan Polat Irak Heyetine ziyaretin anısına kayısı ve çeşitli hediyeler verdi. Heyet Orduzu bölgesinde bulunan eski çöp sahası ve Çöpgaz Elektrik Santralinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden tesisler ile ilgili bilgiler alan heyet tesislere hayran kaldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler