Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerine yapılacak 'Millet Bahçesi' için İnönü Stadyumu'nun yıkımına gözyaşları ve meşaleler arasında törenle başlandı.

        1970 yılında açılan ve 20162017 TFF 1'inci Lig sezonunda oynanan Boluspor müsabakasıyla futbol müsabakalarına kapanan İnönü Stadı'nda yıkım işlemleri törenle başladı. Yıkım törenine; AK Parti milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polar, İlçe Belediye Başkanları, partililer, STK, kurum, kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Uzun yıllar Malatya futbolunun yükünü çeken İnönü Stadı, Yeni Malatya Stadyumu'nun hizmete girmesiyle birlikte yıkılacağı günü beklemeye başlamıştı. Adını aslen Malatyalı olan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'den alan efsane stat, Malatyaspor'un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı. İnönü Stadı Malatyaspor'un 1983-84 sezonunda namağlup olarak 2'nci Lig'den 1'inci Lig'e çıkması, 1987-88 sezonunda 1'inci Lig'deki en iyi derecesini yaparak ligi 3'üncü sırada tamamlaması, 1988-89 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-01 sezonunda 1'inci Lig'e çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası'nda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Uçbağlar Mahallesinde 3 bin 996 ada ve 17 nolu parsel üzerinde bulunan İnönü Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Turgut Özal Kamp Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ek binasının yıkım ihalesi, enkazından çıkacak malzemeler karşılığında açık teklif usulü ile yapılmıştı. Zamanla kentin ortasında kalan İnönü Stadyumu'nun yerine içerisinde yaşam alanlarının da olacağı 'Millet Bahçesi' Projesi yapılacak. Millet Bahçesi için yıkıma katılanların butona basmasıyla gerçekleştirildi. Taraftarlar tarafından tribüne bırakılıp yakılan meşaleler eşliğinde yıkım yapıldı. Yıkıma katılan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, bazı vatandaş ise fotoğraf çekindi. 

        BAŞKAN POLAT: MALATYA'MIZIN TARİHİ VAR BURADA

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler