Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya bugünlerde kayısı çiçeği gelinliğine büründü.

        Dünyada en fazla Türkiye’de, Türkiye’de ise en fazla Malatya’da üretilen kayısı ağacı bugünlerde bem beyaz. İlkbahar ile birlikte çiçekleri açan kayısı çiçeğinin bir bölümü üzerine geçtiğimiz günlerde kar yağıp iki beyaz birleşse de, kayısı tomurcuklarına ne kadar zarar verdiği önümüzdeki günlerde meyve döneminde ortaya çıkacak. Yılda 250350 milyon Dolar civarında Türkiye ekonomisine döviz girdisi sağlayan, 8 milyon civarında ağaç bulunan ve 50 bin ailenin geçimini sağlayan kayısı Malatyalı için olmazsa olmazlarından. Malatya’da emekli gazeteci seyyah fotoğrafçı Alişan Hayırlı da, objektifini bugünlerde kayısı ağaçlarına çevirip, yüzlerce kayısı çiçeğini fotoğrafladı.

        Son günlerin konusu korona virüse aldırış etmeden köy köy gezip fotoğraf makinası ile kayısı ağaçlarını ve çiçeklerinin fotoğrafını çekip arşivine alan Hayırlı, böylece korona virüs stresinden de bir süre uzaklaştığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler