Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taha AYHAN/ MALATYA (DHA)MALATYA'da, tavuk üretimi yapan bir firma, 18 ülkeye tavuk eti ihracatı gerçekleştirerek, yıllık 50 milyon dolar gelir sağlıyor. 

        Malatya'da 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde tavuk üretimi yapan bir firma başta Irak, Fas ve Katar olmak üzere 18 ülkeye tavuk ihracatı gerçekleştiriyor. 220 kişinin çalıştığı fabrikada pişmiş döner haline getirilerek gönderilen tavuğu, bazı ülkeler çiğ ve sossuz şekilde talep ediyor. 8 yıldır 18 ülkeye tavuk ihracatı yapan firmanın sahibi Bilal Yıldırım, tavuk üretim işleme fabrikalarında 220 personel ile üretim yaptıklarını kaydederek, "Bizim işletmemiz tamamen ihracat ağırlıklı çalışan bir işletme. Türkiye pazarında şu anda ürünümüz yok. Tamamen yurt dışına gönderiyoruz" dedi.

        Avrupa, Orta Doğu ağırlıklı olarak 18 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Yıldırım, "Biz temizlenmiş tavuğu alıyoruz, Arap ülkelerinin veya diğer ülkelerin damak tatlarına göre bir soslama yapıyoruz. Ondan sonra ihraç ediyoruz. Malatya'ya ve ülkemize bu manada ciddi bir getiri sağlıyoruz. 2019 yılında 50 milyon dolara yakın bir ihracatımız oldu. Bu rakam da Malatya'daki tüm ihracatın yüzde 10-15'ine tekabül etmektedir. Şu anda çalışmaların sürdüğü yeni işletmemiz de faaliyete geçtiği zaman bu rakam 2 katına çıkacak" şeklinde konuştu.

        Yıldırım, yeni tesislerinin faaliyete girmesinin ardından şinitzel, nugget ve pişmiş köfte üreterek Amerika'ya ihraç etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.DHA-Genel Türkiye-Malatya Taha AYHAN

        2020-10-30 08:23:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler