Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darende ilçesinde çiftçiler, tarlalarına sulama birliği tarafından sulama suyu verilmediğini ileri sürerek, sorunlarının çözümü için yardım istediler.

        İlçeye bağlı Balaban Mahallesi Gökderen Küme Evlerinde çiftçilik ile uğraşan vatandaşlar, Gökpınar Sulama Birliği tarafından su olmasına rağmen sulama suyu verilmediği ve bu nedenle de ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu söylediler.

        600 nüfuslu Gökderen Küme Evleri’nde yaşayan çiftçiler, sulama projesi alanına 3 kilometre mesafede olmalarına rağmen kendilerine suyun verilmediğini iddia ederek, meyve ağaçlarının kurumaya yüz tuttuğunu ilettiler.

        Çiftçiler Başdirek ve Yeniköy mahallelerine su verilmesine rağmen, su yetersizliğinin gerekçe gösterilmesine anlam veremediklerini kaydederek sorunlarının çözümü için Gökderen’in de sulama sahasına dahil edilmesini istediler.

        DARENDE GÖKPINAR SULAMA BİRLİĞİ'NDEN İDDİALARA YANIT

        Darende Gökpınar Sulama Birliği, Gökderen Küme Evleri’nde yaşayan çiftçilerin iddiaların yönelik yaptığı yazılı açıklamada iddiaları reddetti.

        Açıklama şöyle;

        Darende-Gökpınar Sulama Birliği olarak da S1 (Sivas İli Gürün İlçesi Suçatı, Bahçeiçi, Tepecik ve Malatya İli Darende İlçesi Yazıköy, Beybağı Mahalleleri) S2 (Pompaj alanında Darende İlçesi Günpınar ve Başdirek Mahalleleri), YS1 (Karaoğuz, Yavuzlar, Yenice, Çaybaşı, Aşağıulupınar ve Balaban Mahalleleri) 5879 ha. alanda tarımsal sulama yapılmaktadır.

        Habere konu Gökderen kümeevlerinde oturan çiftçilerin ektiği bahçelerin tamamı Maliye hazinesi olup, Darende-Gökpınar Sulama projesi dışında kalmaktadır, ayrıca Gökderen kümeevlerindeki Sulama Birliğine üye çiftçiler tarafından sulama projesi alanında olup ekilen arazilerin tamamına düzenli sulama suyu verilmekte ve sulama yönünden herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır.

        Aynı haberde geçen Başdirek mahallesi; S2(Pompaj) alanında olup Günpınar Mahallesi ile beraber yaklaşık 1572 ha. alanda sulama yapılmaktadır. Yeniköy mahallesinde ise herhangi bir sulama sistemi olmadığından ve sulama projesi dışında kaldığından sulama suyu verilmesi fiziki olarak mümkün değildir.

        Yine haberde çekilen videoda görüldüğü üzere orada konuşan kişinin söylediği gibi bir patlak söz konusu değildir. Orada başka bir çiftçiye ait vananın sökülerek video çekme amacıyla tasarlanmış bir olay söz konusudur. Balabanda bulunan hidrant, vana, basınç odası, patlak gibi durumlarda anında müdahale edilmesi için 24 saat vardiya ile çalışan Kapalı sistem ekibi, Balaban Mahallesi sakası, Bakım Onarım ekibi çalıştırılmaktadır. Ayrıca kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz aynı hassasiyeti göstermekte ve oluşan arıza, patlak ve suyun boşa akıtılması durumlarında hemen ihbarda bulunmaktadırlar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler