Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa’nın Salihli ilçesinde kısa adı SEMDER olan Salihli Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Meslek Derneği öncülüğünde düzenlenen Emlak Danışmanı (Seviye 5) Belgelendirme ve bilgilendirme sınavında başarılı olan 12 emlakçı belgesini aldı.

        Sınavı başarı ile tamamlayan emlakçılara belgelerini takdim eden SEMDER Başkanı Yıldırım Yılmaz, tüm emlakçıların bu belgeyi almasının zorunlu olduğunu, yönetmelik gereğince Mesleki yeterlilik belgesi olmayanların artık emlak satışı yapamayacaklarını kaydetti.

        Teorik eğitim ve ardından gerçekleştirilen 5 aşamalı sınav sonrası başarılı olan emlakçıların yeterlilik belgesini almaya hak kazandığını belirten Yılmaz, şuan Salihli’de dernek üyesi 36 emlakçının bu belgeyi aldığını söyledi. Emlakçılık yapacak olanların bu belgeyi almasının zorunlu olduğunu vurgu yapan Yılmaz, 5 Aralık 2019 tarihi itibari ile en az lise mezunu olmayanların bu belgeyi alamayacağını duyurdu. Yılmaz, dernek olarak meslektaşlarının bu konuda mağdur olmamaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler