Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıgöl Ziraat Odası uygulama bahçesinde deneme amaçlı yetiştiren Kaliforniya türü bal kabağı tohumlarından alarak deneme amaçlı ekim yapan üreticiler aldıkları verimle sevindi.

        Geçtiğimiz günlerde bir çiftçinin 80 kilogram gelen Kaliforniya türü bal kabağının ardından Dindarlı Mahallesinden Feridun As (43) isimli üretici de kavun tarlasına ektiği Kaliforniya kabak tohumlarından biri 45 diğeri 50 kilogram gelen ürün almayı başardı. Feridun As, "Bizim buralarda olmaz ama deneyelim dedim. Gerçekten oldu." dedi.

        100 kilogram bal kabağı getirene plaket

        Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, geçen yıl çiftçilere beşer adet dağıttığı Kaliforniya türü bal kabaklarından bu sene 100 kilogram yetiştirip getiren çiftçiyi plaketle ödüllendireceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler