Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İzmir'den Mardin'in Nusaybin ilçesine gelen turist kafilesi davul, zurna ve kemençeyle karşılandı.

        Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ve esnaf tarafından ilçeye gelen turist kafilesi için karşılama programı yapıldı.

        Özel, daha önce de Çanakkale, İstanbul ve Türkiye'nin değişik kentlerinden turistleri ağırladıklarını, bugün de aynı heyecanı yaşadıklarını dile getirdi.

        Nusaybin'de herkesin bir evinin bir kapısının olduğunu vurgulayan Özel, şunları dile getirdi:

        "Nusaybin'deki bütün evler misafirlerimizin hizmetinde. Kürt, Türk, Arap, Çerkez hepimiz kardeşiz. İlçemiz huzur şehridir, medeniyet şehridir. Nusaybin Güneydoğu'nun Paris'idir. Herkesin mutlaka Nusaybin'e gelip, tarihi yerleri ve dünyanın ilk üniversitesini görmelerini istiyoruz. Misafirlerimiz gelsin, biz her gün onları karşılamaya hazırız."

        Kafilede yer alan Dr. Halil Narin, daha önce 1989 yılında babasıyla geldiği ilçede 29 yıl aradan sonra yeniden bulunmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

        Narin, sıcak bir şekilde karşılanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Nusaybin'in huzur şehir olduğunu aktaran Narin, herkese ilçeyi görmesi tavsiyesinde bulundu.

        Turist kafilesi daha sonra ilçede alış veriş yaptı, tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler