Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin’in Midyat ilçesinde bu yıl ilk kez kaymakamlık tarafından düzenlenecek organizasyon ile Uluslararası Kültür Sanat Festivali gerçekleştirilecek. Midyat taş işçiliği el sanatlarının, telkari sanatının ve yöresel değerlerin yer alacağı festivalin, 1214 Ekim tarihlerinde yapılacağı belirtildi.

        Mardin’de son dönemlerde yaşanan turizm artışı ile birlikte, sonbaharda bölge kültürlerini dünyaya tanıtacak festivaller için hazırlıklar başladı. Midyat ilçesi ilk kez uluslararası festivale imza atarak yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak. Mardin’de birçok etnik kökenin ve din kardeşliğinin sembol ilçelerinden olan Midyat’ta, kaymakamlığın ev sahipliğinde düzenlenecek olan festivalde taş işlemeciliği, gümüşün nakış gibi işlendiği telkari sanatı tüm dünyaya festival aracılığı ile tanıtılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler