Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nün Mardin merkezli İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya illerinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda 26 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele, istihbarat ve özel harekat şube müdürlükleri koordinesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik Mardin merkezli İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda KCK yapılanmasının içerisinde bulunan sözde en üst karar alma mercii olarak bilinen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen toplamda 26 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler