Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Marsilya'da bıçaklı saldırı!

        Marsilya'daki Saint Charles tren istasyonunda bıçaklı saldırı meydana geldi. Olayda saldırgan öldürülürken2 kadın da hayatını kaybetti.

        Saldırganın "Allah-u Ekber" diye bağırarak 2 kişiyi bıçakladığı belirtildi.Bıçaklı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

        Harita

        Fransız İçişleri Bakanı, Twitter'da Marsilya'da tren istasyonunda gerçekleşen saldırı sonrası olay yerine doğru yola çıktığını açıkladı.

        Fransapolisi,Marsilya'da hayatını kaybedenlerinbirininboğazınınkesildiğinivediğerininde midesindenbıçaklandığını açıkladı.

        REKLAM

        Polisten yapılan açıklamaya göre, olayın "terör saldırısı" olabileceğini belirtti.

        "ASKERLER DAHA FAZLA KİŞİNİN ÖLMESİNİ ENGELLEDİ"

        Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Fransa'nın Marsilya şehrinde bir kişinin düzenlediği bıçaklı saldırı sırasında askerlerin, saldırganın daha fazla kişiyi öldürmesini engellediğini kaydetti.

        Collomb, saldırının yapıldığı Saint-Charles metro istasyonunda incelemelerde bulunarak oradaki basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

        Saldırganın iki kadını öldürdüğünü bildiren Collomb, saldırganın Sentinelle (Nöbetçi) operasyonunda görev yapan askerlerin müdahalesiyle durdurulduğunu söyledi.

        Askerlerin saldırganı vurarak öldürdüğünü belirten Collomb, "Askerlerimiz daha fazla kişinin ölmesini engelledi." dedi.

        Terörle mücadele savcılığının da konuyla ilgili terör suçlamasıyla soruşturma başlattığı bildirildi.

        Yerel medyada yer alan ilk haberlerde saldırganın bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi ağır yaraladığı belirtilmişti.

        SALDIRGANIN TUNUSLU AHMED HANACHİ OLDUĞUNUN TESPİT EDİLDİĞİNİ BELİRTTİ

        Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Marsilya'da pazar günü gerçekleşen bıçaklı saldırının failinin 29 yaşındaki Tunuslu Ahmed Hanachi olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

        Collomb, Ulusal Mecliste yaptığı konuşmada, pazar günü Marsilya'da meydana gelen ve iki kişinin öldüğü bıçaklı saldırıya yönelik açıklamalarda bulundu.

        Söz konusu saldırıyı düzenleyen saldırganın Tunus yetkilileri tarafından, 29 yaşında Tunuslu Ahmed Hanachi olarak tespit edilidiğini ifade eden Collomb, bu kişinin kimliğinin daha önce belirlenmeye çalışıldığını ancak saldırıdan sonra yapılan araştırmalar sonucunda bulunduğunu belirtti.

        Basında yer alan haberlere göre saldırgan, daha önce terörle bağlantılı olmayan çeşitli suçlardan aranıyordu.

        Marsilya'nın Saint-Charles metro istasyonunda bir saldırgan bıçakla iki kişiyi öldürmüş ve bölgede olağanüstü hal çerçevesinde Sentinelle (nöbetçi) operasyonunda görev yapan askerlerce vurularak etkisiz hale getirilmişti. Olayın ardından Saint-Charles metro istasyonu trafiğe kapatılmış ve bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ