Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Maske yasağı için gözler Bilim Kurulu'nda! Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, bu hafta var mı ve saat kaçta?
        1

        Bilim Kurulu toplantısı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor, Bilim Kurulu bugün mü, saat kaçta sorusunun cevabı araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularının yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kapalı alanlarda ve kamusal alanda maske takılması zorunluluğuna ilişkin açıklaması çok konuşuldu. Maske zorunluluğu ile ilgili kararın da konuşulacağı söylenen Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Gözler Bilim Kurulu tarafından yapılacak açıklamada

        2

        BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni koronavirüs tedbirleri ile ilgili soruya bu 23 Şubat Çarşamba gününü işaret ederek "Gelecek hafta çarşamba günü mücadeleyi ve geldiğimiz noktayı, bundan sonra ne olacağını anlatacağımız bir basın toplantısı yapacağız. Bugüne kadar geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne yapılması gerektiğini daha net anlatan bir dönem olacak. Maske ve benzeri tedbirler ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak. Maskeyi nerede daha önemle takmamız gerektiğini anlatacağım" demişti.

        3

        BU HAFTA BİLİM KURULU TOPLANTISI VAR MI?

        Sağlık Bakanlığı, 23 Şubat Çarşamba günü akşam saatlerinde yayımladığı duyuru ile Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın 1 Mart tarihine ertelendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "23 Şubat 2022 Çarşamba günü yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile COVID-19 pandemisiyle mücadele ve kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi konulu basın açıklaması, 1 Mart 2022 Salı gününe ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.