Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mbaye Diagne eleştirilere yanıt verdi! - Galatasaray Haberleri
        1

        Yaz transfer döneminin son gününde Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'la aynı grupta mücadele eden Club Brugge'e kiralanan Diagne, PSG maçında penaltı kaçırması nedeniyle istenmeyen adam ilan edilmişti.

        2

        Oyuna sonradan giren, penaltıyı yaptıran ve topun başına geçen Senegalli yıldız, takım kaptanı ve penaltıcısı Vanaken'le tartışmış ancak penaltıyı kendisi kullanmıştı.

        3

        Penaltıyı gole çeviremeyen Diagne, mücadelenin kaybedilmesi ve 900 bin Euro'luk beraberlik priminin de sorumlusu ilan edilmişti.

        4

        Mücadele sonrasında Vanaken'le soyunma odasında kavga ettiği de Belçika basınında dile getirilen Diagne, daha sonra kadro dışı bırakılmıştı.

        5

        Eleştirilere yanıt veren Senegalli yıldız, "Doğduğumdan beri insanlar beni eleştiriyorlar. Sürekli beni hedef alıyorlar" dedi.

        6

        Diagne'nin paylaşımı şöyle: "Yapılan eleştiriler, beni ancak güçlendirir ve daha fazla çalışmamı sağlar. Şu ana kadar çok sabrettim ve yaşadığım sürece sabretmeye devam edeceğim"

        7

        "Hedeflerime ulaşacağım, çünkü Allah benim neyi ne kadar çok istediğimi biliyor. Benim en büyük gücüm, cesaretim ve destekçim ailemdir"

        8

        "KADERİ KENDİ ELİNDE"

        Club Brugge'ün teknik direktörü Philippe Clement, söz konusu olaya dair bir basın toplantısı düzenlemiş ve "Diagne'ye yaptığı hareketin sonuçlarının ağırlığını anlattım. Hiç cevap vermedi çünkü hatalı olduğunu anlamıştı. Bu hareketin bir bedeli olacak. Bu durumun devam edip etmeyeceğine karar vereceğim." değerlendirmesinde bulunmuştu.

        9

        Senegalli golcünün daha sonra birçok kez kendisinden ve takım arkadaşlarından özür dilediğini aktaran Clement, "Diagne'nin bu kulüpte bir geleceğinin olup olmayacağı, artık kendi elinde. Bu kulüp, bugüne kadar büyük karakterli birçok oyuncu yetiştirdi." ifadelerini kullandı.

        10

        SÜPER LİG'İN EN ÇOK GOL ATAN YABANCISI!

        Süper Lig'de geçen sezon gol krallığına ulaşan Mbaye Diagne, lig tarihinde bir rekora imza atmıştı.

        11

        Ligde forma giydiği 29 maçta 30 kez ağları havalandırarak gol krallı olan Diagne, bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanını almıştıı.

        12

        Senegalli futbolcu, sezonun ilk yarısında Kasımpaşa forması altında 20, ikinci devre görev yaptığı Galatasaray'da ise 10 gol atmıştı.