Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOGG'un seri üretimi başlıyor! Yerli otomobil TOGG fabrikası nerede, hangi ilde? TOGG üretimi nerede yapılacak?
        1

        Togg, yerli elektrikli otomobilin seri üretimine 29 Ekim tarihinde başlanıyor. Geri sayım devam ederken Togg'un üretileceği fabrikanın özellikleri ve konumunu sizlerle paylaştık. İşte Togg fabrikası hakkında merak edilen sorular ve yanıtları...

        2

        TOGG FABRİKASI NEREDE?

        29 Ekim tarihi ile seri üretime geçmeye hazırlanan Togg fabrikası Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunuyor.

        3

        TOGG FABRİKASI ÖZELLİKLERİ

        Togg fabrikasındaki yerli otomobillerin üretiminde 250 adet robot görev yapacak. Gemlik fabrikasının inşaatında ise yaklaşık 2 bin kişilik bir ekip çalıştı. Gemlik fabrikasında üretim kapasitesi 5 yıl içinde yıllık 100 bin adet, ilerleyen yıllarda ise 175 bin adede çıkacak.

        4

        Fabrikanın zemin güçlendirmesi için 44 bin adet kazık çakıldı. Bu kazıklarda daha önce kullanılmayan özel formüllü bir çimento kullanıldı. Fabrika tam kapasiteye ulaştığında, toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

        5

        Avrupa'nın en temiz üretim tesisi olacak Togg fabrikasında, uçucu organik bileşen (VOC) salınımı için Türkiye'deki yasal sınırın 9'da 1'i, Avrupa'daki yasal sınırın ise 7'de 1'i hedefleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ