Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mediacana Bursa'ya 100 milyon dolar yatırdı, şimdi hedef yurtdışı - İş-Yaşam Haberleri

        Bir grup basın mensubu ile yaptığı toplantıda grubun yeni yatırımları ve önümüzdeki dönem projeleri ile ilgili bilgi veren Bozkurt, Türkiye'de sağlık sektörünün dünya ortalamasına göre çok ileride olduğunu ve artık bu tecrübe ve birikimi yurtdışına taşımanın zamanının geldiğini anlattı.

        Gerek kullanılan teknoloji gerekse de doktor kalitesinin gelişmiş ülkeler seviyesinde ve hatta bir çok durumda daha iyi olduğunun altını çizen Bozkurt, "Sadece bizim grup için konuşmuyorum. Şu anda Türkiye’de yurtdışına açılmayı planlayan başka gruplar da var. Avrupa’da 6.5 milyon Türk yaşıyor ve Türk doktora ihtiyaç duyuyor. Tercüme sıkıntısı yaşıyor. Bir gün Türk hastaneleri Almanya'da, Fransa'da, ve Balkanlar’da olacak. Türk sağlık sektörü çevre ülkelere göre 25 yıl daha ileride" dedi.

        REKLAM

        ÇOK SAYIDA ORTAKLIK GÖRÜŞMESİ YAPTIK

        Büyümeye başladıkları ilk günden bu yana yabancılarla çok sayıda ortaklık görüşmesi yaptıklarını ancak bunların çeşitli nedenlerle gerçekleşmediğini anlatan Bozkurt, mevcut durumda tamamen yerli bir grup olarak yola devam ettiklerini söyledi. Bozkurt, yaptıkları ortaklık görüşmeleri ile ilgili olarak şunları anlattı:

        "Medicana Sağlık Grubu için ortaklık hep gündemde. Sağlık sektöründe ilk ortaklık görüşmesini yapan grup biziz. 2001 yılında ilk görüşmeleri yapıyorduk ki Anayasa kitapçığı atılınca görüşmeler dondu. O zaman Türkiye'ye 100 milyon dolarlık yatırım yapacak Alman bir grupla görüşüyorduk. Türkiye’de ofis kurmuşlardı. Fakat kriz çıkınca olmadı. Bu anlaşma olsaydı şu anda çok farklı konumda olurduk.

        Diğer yandan şimdiye kadar birçok grupla görüştük. Sektörde olanların çoğu yabancılarla evli ama biz evde kaldık. Bugüne kadar kısmet olmasa da bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Biz rutin işimizi kimseye bağlı olmadan yapıyoruz. Kredibilitemiz ve yürüyen bir sistemimiz var. Biz ortaklığa eğer kaldıraç etkisi yapacaksa ve dünya markası olmamızı sağlayacaksa sıcak bakıyoruz. Bizi başka bir seviyeye taşıması gerekiyor."

        REKLAM

        YILSONUNA KADAR YURTDIŞINDA HASTANE HEDEFİ

        Bir yandan da kendilerinin başka gruplara ortak olmak için görüşmeler yürüttüğü anlatan Bozkurt, "Biz de bir başka markayı dünya markası yapabiliriz. Şu anda Balkanlar’da bir grup ile görüşüyorum. Bizim bilgi birikimimiz orada çok önemli. Bu yıl bitmeden yurtdışında Medicana Sağlık Grubu’nun bir-iki hastanesi olacak. Yurtdışında yeni yatırımdan ziyade mevcut hastanelere ortak olarak ilerleyeceğiz."

        Bozkurt, son dönemde diğer büyük sağlık zincirlerinin Borsaya açılacağı haberleriyle ilgili olarak da, "Şu anda ihtiyaç duymuyoruz, kendi yağımızla kavruluyoruz. Ama bu ileride olmayacağı anlamına gelmez." diye konuştu.

        CİRONUN YÜZDE 10'U YABANCI HASTADAN

        Grup olarak geçtiğimiz yılı 700 milyon TL ciro ile kapattıklarını anlatan Bozkurt, bu cironun yüzde 10'unun ise yabancı hastalardan geldiğini söyledi. Yabancı hasta oranında önceki senelere göre düşüş olduğuna dikkat çeken Bozkurt, "Yabancı hasta oranında turizmdeki düşüşe paralel olarak düşüş yaşandı. Geçen yıl yüzde 10 olan oran 2 yıl önce yüzde 15'ti. Terörü gerekçe gösterip gelmeyen yabancı hastalar var. En çok yabancı hasta Doğu Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu’dan geliyor. Bunların yanında tedavisini tatile bırakan Türk gurbetçiler de önemli bir yer tutuyor" dedi.

        REKLAM

        Hedeflerinin yabancı hasta oranının ciro içerisindeki payını yüzde 25'e çıkarmak olduğundan bahseden Bozkurt, bunun için 7-8 ülkede bulunan ofislerini 20 ülkeye çıkardıklarını anlattı.

        BURSA'YA 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

        Şimdiye kadar 12 hastaneye toplam 400 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını anlatan Bozkurt, Bursa'ya yeni açtıkları hastane için ise 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Bursa'nın çok önemli bir sanayi kenti olduğuna işaret eden Bozkurt, ayrıca özellikle Arap turistlerin şehri çok sevdiğine ve sıklıkla Bursa'ya geldiklerine dikkat çekti. Bursa'da yabancı hastalara da hitap edeceklerini söyleyen Bozkurt, ayrıca hastaneyi Güney Marmara için bir merkez olarak konumlandırmak istediklerini belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ