Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya FATİH ALTAYLI AÇIKLADI

        Ciner Grubu'nun çıkaracağı yeni günlük gazetenin adı HABERTÜRK olacak.

        Olaylar ve Gerçekler'de son sürat süren gazete hazırlıklarını anlatan Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı merakla beklenen ismi ilk kez açıkladı.

        HABERTÜRK GAZETESİ ÇOK YAKINDA GELİYOR...

        FATİH ALTAYLI AÇIKLADI:

        "Birincisi aylardır belirli çevrelerce yürütülen kampanya var. Bu antikampanya iyi niyet perdesi arkasına saklanmış vaziyette. "Krizde gazete çıkarılır mı?" gibi bir takım tahminler yapıyorlar. Bunlar herhalde ya sayı saymamışlar ya da hiç dayak yememişler. Bir kere biz bu gazeteyi çıkarmaya 2007 yılında karar verdik. Biz demiştik ki "2008 sonunda kriz olacak." Bu krizin olacağını bile bile bu kararı aldık. Akıllı insanlar için kriz bir fırsattır. Çünkü krizler rakiplerinizle aranızdaki farkı azaltır. Biz bu gazete kararını aldığımızda krizi bilerek aldık. Bütün yatırımlarımızı buna göre organize ettik.

        Dünyanın en iyi tesisini kurduk. Bunları, onların tahayyül etmediği rakamlarla yaptık. Hayatında gazete yönetmemiş adamların söylediği rakamlar doğru değildir. Bu gazete para kaybeden bir gazete olmayacaktır.

        Bu gazetenin konseptini oluştururken, şunu düşündük. Türkiye ve dünya son 50 senedir müthiş değişim yaşadı. Teknoloji, kalite, dijital platforfm...Her şey değişiyor, iletişim teknolojisi değişiyor. Değişmeyen tek şey gazeteler. 60'lardan 70'lerden beri aynı kağıtlar... Değişen pek bir şey yok. Bazıları logolarını modernize etti, bazıları onu da yapamadı. Bunların hepsi toplumda belli bir ihtiyaca cevap verdiler uzun yıllar. Bugün de alternatifi olmadığı için insalar ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılıyor. Ama medyaya büyük bir güvensizlik var. Öncelikle bu, ben bu gazeteye HD gazete diyorum. Dünyanın her yerinde gazeteler değişti. Artık gazeteler büyük boyda açılmıyor. Ben vapurda, dolmuşta otururken daha rahat okuyacağım. Biraz daha ufak, ergonomik gazete. Tabloid değil, biraz daha ufak.

        Her sabah gömleklerim simsiyah oluyor. Çünkü eski, ucuz ve kötü teknoloji. Bizim çıkaracağımız gazete kimsenin elini boyamayacak. İnsanlar gazeteyi tuttuğu zaman "Bu nasıl gazete diyecek?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ