Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray 'Yıldırım Arda'ya 30 verirdi' - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın eski teknik direktörü Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı takımın savunmasında hiçbir sorun ve sıkıntının olmadığını, bu yöndeki değerlendirmelerin de çok saçma olduğunu söyledi.

        Radyospor'a açıklamalarda bulunan Korkmaz, Galatasaray'ın çok pozisyona girmesi ve çok gol atmasında en büyük nedeninin defans olduğunu kaydederek, ''Evet Galatasaray'ın defansı riskli futbol oynuyor, kaleci ile defansı arasında çok büyük boşluk var, zaten dünya futbolu da oraya gidiyor. Galatasaray defansı sağlam. Riskli ama iyi futbol oynuyorlar'' diye konuştu.

        Rijkaard'ın en büyük avantajının çok kaliteli futbolculara sahip olması olduğunu anlatan Bülent Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Türkiye'nin en iyi yerli futbolcuları Rijkaard'ın elinde. Ayrıca çok pahalı olmasına rağmen nokta transferler yapıldı. Riijkard'ın elinde iyi ve geniş bir kadro var. Ve bu avantajları iyi kullanıyor. Adnan Polat'a göreve geldiğimde şunu söyledim, bu takımdan bu yıl şampiyonluk beklemeyin ama yeni sezonda lig bitmeden 3-4 hafta önce Galatasaray şampiyonluğu kazanır. Ayrıca üst üste iki yıl şampiyonluk sözü vermiştim. Riijkard'ın avantajı şu; yerli ve yabancı futbolcular sakat değiller ve hazır durumdalar. Sezon sonunda Riijkard'ın eline hazır oyuncular verdik. Ve tabiiki Rijkaard büyük bir isim ve felsefesini Galatasaray'a yerleştirmiş görünüyor.

        Geçen yıl ben futbolcuları kullanamadım, çünkü sakatlıklarla boğuştum. Benim şanssızlığım bu oldu. Galatasaraylılığımızı önde tutarak görevi kabul ettim. Ayrıca yanlış transferler yapılmıştı. Benim için çok onurlu bir görevdi.''

        -''AZİZ YILDIRIM ARDA'YA 30 MİLYON AVRO VERİRDİ''-

        Bülent Korkmaz, Galatasaray'da çok önemli futbolcuların bulunduğunu, ancak kendisi için yıldız olan oyuncunun Arda olduğunu vurguladı.

        ''Arda, takımı için savaşan, zor şartlarda mücadeleyi bırakmayan bir futbolcu'' diyen Bülent, şöyle konuştu:

        ''Takımı için her şeyini veriyor. Göreve gelmeden önce başkan Adnan Polat'a Arda'nın kaptan yapılmasını önerdim. Görevdeyken de çok bastırdım kaptan olması için. Galatasaray doğru olanı yaptı. Arda'nın kaptan olması takımın performansının artmasında etkili oldu. Bunda da katkım var ve beni çok mutlu ediyor.

        Bana göre Arda'nın değeri 30 milyon euro. Eğer Galatasaray Yönetimi Aziz Yıldırım ile pazarlık yapsaydı bana göre, Yıldırım Arda'ya 25-30 milyon euro verirdi.''

        -''POLAT'IN İTİRAFI GÜZEL''-

        Korkmaz, başkan Adnan Polat'ın, Lincoln'e çifte standart uyguladıkları yolundaki açıklamasının güzel olduğunu söyledi.

        Lincoln'ün alınmasının büyük bir hata olduğunu ileri süren Bülent Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Fakat bir futbolcuyu bu kadar büyük paralar vererek aldıysanız ve iki yılda 15 milyon Avro'ya yakın bir bedel ödemişseniz en iyi şekilde kullanmak isteyeceksiniz. Sayın başkan Lincoln'e çifte standart uyguladıklarını itiraf ediyorsa bu durum oldukça güzel. Ben hiçbir futbolcuma çifte standart uygulamadım. Kulüp eğer bir futbolcuyu takımın üstünde gösterirse kulüp ve takım zarar görür. Galatasaray bunu yaptı. Biliyorsunuz ben oynatmadığım zaman çok ciddi tepkiler aldım. Ben doğru olanı yaptım. Maalesef benim Lincoln konusundaki tavrım ve doğru uygulamam geç anlaşıldı ama olsun. Önemli olan Galatasaray takımının iyi yolda ve başarılı olması, yönetimin bunu anlaması.''

        -''AYNI TEPKİLER RIJKAARD'A GÖSTERİLMİYOR''-

        Bülent Korkmaz, Kewell ile ilgili bir soruyu ise ''Kewell çok takdir ettiğim bir futbolcu. Kewell'in özel bir durumu var. Bu konuya girmek istemiyorum ama 60-70 dakika çok iyi performans gösterebiliyor. Ben de zaman zaman yedek bekletip oyuna aldım. Çok ciddi tepkiler gösterildi. Aynı uygulamayı Rijkaard yapınca ona gösterilmiyor. Bu da Türkiye'de bazılarının futbolu ne kadar iyi bilip bilmediklerini gösteriyor'' diye yanıtladı.

        -''EN BÜYÜK FAVORİ GALATASARAY''-

        Galatasaray'ın, bu sezon ligin en büyük favorisi olduğunu savunan Bülent Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Yarış Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçer. İyi takım kurdular. Özellikle Galatasaray'ın kadrosu çok geniş. Fenerbahçe'de çok kaliteli futbolculara sahip. Beşiktaş'ta özellikle savunma hattında ciddi sıkıntılar yaşanacak gibi görünüyor. Nihat çok iyi bir transfer ve zamana ihtiyacı var. Eleştiriler çok erken.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ