Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya ERDOĞAN BU KEZ HANGİ KÖŞE YAZARINA KIZDI?

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çankaya şunun bunun veya belli bir seçkinci grubun değil. Bu Çankaya hepimizin, 70 milyonun, Türkiye Cumhuriyeti’nin" dedi.

        Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası’nın 10. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına değindi.

        Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz’da yapılan seçim neticesinde halkın iradesinin tecelli ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Ülkemde maalesef hala rejim kavgalarından bahsedenler, olmayan şeyleri varmış gibi gösterme gayreti içine içine girenler var ama halkın böyle bir sıkıntısı yok. Halkın böyle bir derdi yok. Hatta ve hatta köşelerinden ’bir kale düştü’ diyecek kadar, maalesef, halkın iradesine saygısız davrananlar var. Bu kale kimin kalesiydi ki düştü? Veyahutta şu anda iktidarda bulunan kişiler kim? Bizler nereden geldik? Biz bu vatanın topraklarında doğduk büyüdük. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bize iradesini koyanlar bu ülkenin evlatları.

        Düştü denilen kale neresi? Hangi kale düşmüş? Bu Çankaya kimin? Birilerinin mi, yoksa bu Çankaya 70 milyon vatan evladının mı? Çankaya, şunun bunun veya belli bir seçkinci grubun değil. Bu Çankaya hepimizin, 70 milyonun, Türkiye Cumhuriyeti’nin... Dolayısıyla, burada ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletin iradesinin tecelli ettiği makamda şu anda bir netice ortaya kondu ve bu neticeye de... Ben inanıyorum ki, hep birlikte saygı duyacağız ve ondan sonra da bizler şüphesiz ki o makamdan o arzuladığımız beklediğimiz saygıyı göreceğiz.

        Dışlamak, dışlanmak böyle bir ikilem bizim kitabımızda yok ama kitabında olanlar şu anda feveran ediyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ