Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen baktım Hakkı Devrim benimle ilgili anılarını anlatmış.

        Bir tane de ben anlatayım istedim…

        Bir gün Milliyet’te Aydın Bey’in üst kattaki odasından çıktım, yazı işlerine doğrulurken, o katta küçük bir bölmede promosyon olarak dağıttığımız ansiklopedi, kitapların editörlüğünü yapan Hakkı Devrim, önünü ilikleyerek nazik bir ifadeyle ‘’Ufuk bey bir dakika vaktiniz var mı?’’ diye önümü kesti.

        Ben de bu nezaket karşısında ‘’tabii ki üstadım’’ diyerek onun cam bölmesine girdim.

        Hoş beşden sonra lafı Milliyet’te köşe yazmak istediğine getirdi. Bu köşeyi bana cazip kılmak için bir de parlak fikri vardı. Kadın müstear adıyla ona buna sataşan bir dedikodu köşesi düşünüyordu. Hatta geçmişten de örnek verdi: Eskiden çalıştığı bir gazetede bunu denemişler ve ‘’çok başarılı’’ olmuşlardı.

        Kulaklarıma inanamadım. Milliyet’te Abdi İpekçi’nin gazetesinde, ‘’kadın adıyla’’ sağa sola sataşan, buna karşılık hiçbir sorumluluğu olmayacak, kimliğinin gizleneceği bir köşe öneriyordu. Aslında fazla da şaşırmadım çünkü Abdi İpekçi’yi öldüren katilin cebinden çıkan Hergün gazetesinin eski Genel Yayın Müdürü Taha Akyol da Milliyet’e yazar yapılmıştı.

        ‘’Düşüneceğim’’ diyerek odadan çıktım.

        Kara kara da düşündüm, Milliyet’in nereden nereye geldiğini.

        Aradan bir hafta sonra asistanım Hakkı Devrim’in randevu istediğini söyledi. Bekletmeden verdim. Geldi ve bu istediğini tekrarlayınca, bu tarz bir köşenin Milliyet’e yakışmayacağını söyledim. Israr edince de, vaktimin darlığını gerekçe göndererek, nazikçe gönderdim.

        Ben ayrıldıktan sonra bu köşeyi başlattılar.

        Tabii yanlış fikir olduğu için bir süre sonra kapamak zorunda kaldılar. Milliyet’e yakışmadığını görmek için fazla zeki olmaya gerek yoktu. Başlatmadan da görülebilirdi.

        Hakkı Devrim ile bütün hukukum bu kadar.

        Şimdi bakıyorum, her fırsatta bize saldırıyor.

        Nerden saldırıyor? Benim namusuna sahip çıktığım bir medya grubunun sayfalarından.

        Onu okuyanlar, bu anekdotu da bilsin istedim.

        Hakkı Devrim Külliyatına bir katkı da benden.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ