Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler AA'dan Sözcü'ye jet yanıt

        Anadolu Ajansı, Sözcü gazetesinde yer alan 'Devletin Ajansı'ndan Sözcü'ye Sansür' başlıklı haberin, gerçeği yansıtmayan, iftiralardan ibaret olduğunu belirtti.

        AA'dan yapılan açıklamada, AA'nın abonelerine sunduğu tüm fotoğrafları abone olmayanların da ücretini kredi kartı ile ödemek şartı ile 'http://foto.aa.com.tr' adresinden alabildiği bildirildi.

        Bugünkü Sözcü gazetesinin sürmanşet ve 10. sayfasında yer alan haberde gerçeğe aykırı beyanlar ve kurum açısından itibarı zedeleyici ve kabul edilemez ifadelerin yer aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        'Hal böyleyken bugünkü gazetenin ilk sayfasının sol üst köşesinde gururla 'Sözcü Pazar günü 328.030 adet sattı' başlığıyla verilen kısa haberde, toplam tirajda Sabah'ı geçerek 3. olduklarını iddia eden gazete yetkilileri, Anadolu Ajansı'nın abonelik ücretini tiraj rakamlarını da dikkate alarak belirlemesini 'AA aboneliğini bir süre önce fahiş zam yapıldığı için iptal eden Sözcü... ' iftirası ile okuyucularına duyurmuştur.'

        'Haber ve fotoğrafları kaçak kullanıyor'

        Sözcü gazetesinin, Anadolu Ajansı ile aboneliğinin sona ermesinden bu yana Anadolu Ajansı'na haber ve fotoğrafları kaçak kullandığına işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

        'İzinsiz olarak kullandıkları haber, fotoğraf ve görüntüler için 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet ve ilgili yasalar gereği AA Hukuk Müşavirliğimiz tarafından haklarında onlarca savcılık suç duyurusunda bulunulmuş, neticesinde savcılık kanalı ile Sözcü gazetesi hakkında tahkikatlar başlatılmıştır.

        Sözcü gazetesi yöneticileri, bu zamana kadar kullandıkları haberler ve fotoğraflar için izin almaz, fotoğraf için para ödemezken bahsi geçen fotoğrafla ilgili Anadolu Ajansı'nı arayarak ödeme talebinde bulunmaları bu konudaki samimiyetlerini gözler önüne sermektedir. Oysa Sözcü gazetesi bu fotoğraf isteğinde olduğu gibi Anadolu Ajansı'nın fotoğraf arşivindeki tüm fotoğrafları bedelini ödeyerek (bizimle irtibat kurmalarına gerek kalmadan) diğer tüm kullanıcılar gibi temin edebilir ve editoryal amaçla gazetelerinde kullanabilirler.

        Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ