Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Savaş Ay kızına miras bırakmayı unuttu mu?, Savaş Ay'ın mirası
        1

        AHT
        13 yıl önce düzenlediği vasiyetname ile tüm mirasını oğlu Ulaş Ay'a bırakan Savaş Ay'ın bu kararına, ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay mahkeme yoluyla itiraz edecek.

        2

        59 yaşında kansere yenik düşen gazeteci Savaş Ay'ın 13 yıl önce noter huzurunda hazırlattığı vasiyetnamesinde tüm mal varlığını oğlu Ulaş Can Ay'a bırakması üzerine, ikinci eşi Türkan Demir'den olan kızı Sanem Dolun Ay, avukatları aracılığıyla dava açmaya hazırlanıyor.

        3

        16 yaşındaki Sanem Dolun Ay'ın avukatlığını üstlenen Kadıoğlu Hukuk Bürosu, "Miras konusunun 13 yıl önce hazırlanan vasiyetnameye göre belirlenmemesi gerekir. Çünkü, Savaş Ay'ın 13 yıl kızıyla ilişkisi yoktu. Ancak daha sonra kızıyla sürekli ilgileniyordu. Sosyal medyada sürekli kızından bahsederek, onunla geçirdiği güzel zamanların fotoğraflarını paylaşıyordu. Yazılarında kızından bahsediyordu. Savaş Ay'ın 13 yıl önce hazırlattığı vasiyetnameyi unuttuğunu düşünüyoruz. Klasik Savaş Ay, unutkanlığı. Bu nedenle itiraz ederek, dava açacağız" açıklamasını yaptı.

        4

        Vasiyetnamenin açıldığı İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, vasiyetnameye karşı bir diyeceklerinin olup olmadığının sorulması için taraflara önümüzdeki ayın sonuna duruşma tarihi verdi. Savaş Ay'ın Beşiktaş, Fatih ve Bodrum'da 5 daire, Saat Film Yayıncılık şirketinde yüzde 51'lik hisse, 1 cip, 2 deniz motoru, banka ve finans kuruluşlarında döviz ile Türk Lirası hesapları bulunuyor.

        5

        "DAVA AÇARAK PAYINI ALIR"
        Fevzi ÇAKIR / ANKARA
        Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan İşgüzar konuya ilişkin Habertürk'e şu değerlendirmeyi yaptı:

        6

        "Medeni Kanunu'na göre çocuklar 'saklı pay' mirasçılardır. Eğer miras bırakan yaptığı vasiyetnamede çocuklarından birinin 'saklı payını' ihlal edere o çocuk için 'tenkis davası' açma hakkı doğar. Saklı payı ihlal edilen çocuk 'tenkis davası' ile kendi payını ister. Somut olaya baktığımızda normalde vasiyetname yapılmamış olsaydı, iki çocuk olduğu için bu pay yarı yarıya olacaktı.