Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Şehzade Mustafa fırtınası!
        1

        Babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1553 yılında boğdurulmasının bir televizyon dizisinde canlandırılmasıyla yeniden gündeme gelen Şehzade Mustafa'nın Bursa'daki türbesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Türbe önünde dua eden ziyaretçilerden bazıları ağladı.

        2

        Şehzade'nin türbesini de kapsayan Muradiye Külliyesi'ne gelen vatandaşlara, devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olmasına rağmen izin verildi. Bunun üzerine çok sayıda vatandaş, türbenin dış bölümünde Şehzade Mustafa için dua etti.

        3

        Vatandaşlardan Şenay Kayahan (52), yaptığı açıklamada, türbeye, 30 kilometre uzaklığındaki evinden geldiğini söyledi.

        4

        Televizyonda boğulma sahnesini izlerken duygulandığını dile getiren ve göz yaşlarına hakim olamayan Kayahan,

        5

        "Dizinin fanatiğiyim. Şehzade Mustafa'nın güveni, sadakati, babasına olan sevgisi ve babasının ona böyle davranması beni bitirdi. Tarihi biliyoruz belki ama böyle izlemek insanı daha da etkiliyor. Keşke o çadıra girmeseydi.

        6

        Kendini feda etmesi beni çok üzdü, elim ayağım titriyor. Sen rahat uyu, seni çok seviyorum" dedi.

        7

        Üniversite öğrencisi Ertuğrul Kaya da dizinin, tarihi tam anlamıyla yansıtmadığını savundu.

        8

        Diziyi 122 bölümdür takip ettiğini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

        9

        "Son sahne aslında tarihte böyle yaşanmamış. Kanuni Sultan Süleyman, Şehzade Mustafa'nın ölümü sırasında arkasını dönmüş. Biraz reyting amaçlı. Açıkçası ben Hürrem Sultancıyım. Tarihçiler, köle bir kadının böyle bir güce sahip olmasını kabul edemiyor. Her şey güzel de Hürrem Sultan, çocuklarını korumak için yapıyor bunları aslında.

        10

        Ev kadını Selma Sezer ise yaklaşık 3 yıldır izlediği dizinin son sahnelerinden çok etkilendiğini bildirdi. Bundan dolayı türbeyi ziyaret ettiğini belirten Sezer, "Ben Hürremciydim ama maalesef bu durumdan sonra yakınlarım bile beni eleştiriyor. Keşke olmasaydı. Diziyi izlerken yerimizde duramadık" ifadesini kullandı.

        11

        BAŞKAN ALTEPE'DEN ŞEHZADE'YE DUA

        Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu şehzade Mustafa'nın kabri başında dua eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şehzade Mustafa'nın kabrindeki tadilatın 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

        12

        OSMANLI AİLESİ'NE SALDIRDILAR!

        Son Osmanlılar'a Kanuni tepkisi Osmanlı ailesinin hayatta olan en kıdemli üçüncü kişisi, Sultan Abdülhamid'in torunu Harun Abdülkerim Osmanoğlu'nun oğlu Orhan Osmanoğlu önceki akşam dizi bittikten sonra çok sayıda hakaret mesajı aldıklarını söyledi.

        13

        "BÖLÜM BİTER BİTMEZ HAKARETLER BAŞLADI"

        Orhan Osmanoğlu, El Cezire internet sitesine verdiği röportajda, "Dizi biter bitmez telefonlarım çalmaya başladı, sabaha kadar hiç susmadı. Hakaret yağdırdılar. Yakın dostlardan bile malesej rencide edici mesajlar aldım" dedi.

        14

        HÜRREM'İN TOHUMU DEDİLER

        Orhan Osmanoğlu şöyle devam etti: "Mesajlarda, 'Hürrem'in tohumundan geliyorsunuz, soyunuz ortada. Hiç mi acımadınız? Saltanat sürseniz kimbilir kaç oğlunuzu daha öldürürdünüz?' diye yazıyorlardı.

        15

        Gece boyunca telefonlara cevap vermekten gözümü kırpmadım. 461 yıl önce yaşanan bir olay nasıl olur da bugün böylesine bir patlamaya yol açar, inan anlamış değilim"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ