Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Sevgililer gününü internette geçirenlere tavsiyeler, sevgililer gününde yapılacaklar
        1

        Zamanımızın çoğunu internette geçirdiğimiz şu kış zamanları, özel günler iyice çekilmez bir hâl alıyor. Afrika çöllerinde toplu akınlar halinde göç eden zebra sürüleri gibi değişim içerisine giriyoruz. Değişim o kadar şiddetli ilerliyor ki güçsüz olup sürünün arkasında kalırsanız adeta demodelik timsahlarına yem olacaksınız. Arkadaşlarınızın profil resimlerini değiştirmesi, günün anlam ve önemi hakkında yapılan zeka(!) dolu tespitler...

        2

        Bu durumdan kurtulmanın ne yazık ki bir kaçarı yok. Eğlenmek için kullandığınız sözlükler de,facebook veya twitter profiliniz de bu işin tam merkezinde olacak. Ama elbette interneti kapatmak dışında olayın şiddetini azaltacak bazı yöntemler de yok değil.

        3

        1. Olmayan sevgilinizin sizi depresyona sokmasına izin vermeyin. Romantik filmlerden uzak durun ve sizi eğlendirebilecek olan incicaps, 9gag gibi sitelere çılgınca odaklanın.

        4

        2. Trollük için inanılmaz bir zaman! Bu fırsatı değerlendirin. Trollüğün milli bir spor haline geldiği ülkemizde eğlencenin en kestirme yolu trollüktür. Hesabınız olan sitelere girin ve sevgililer günü ile alakanıza gelebilecek her şeyi trolleyin. İnanın bana nefes alışlarınız bile değişecek.

        5

        3. Sizin gibi düşünen kafadarlar ile oyun oynama yolunu deneyin. Uzun gecelerin en akıcı çözümü online multiplayer oyunlarıdır. Nostaljik oyunlar sizi internet kafelerde geçirdiğiniz yıllara döndürür. "Abi yarım saat daha uzatır mısın" cümlesinin masumluğu, değişilemez bir dert-tasa çözücüdür.

        6

        4. Yabancı chat sitelerinin sınırsız özgürlüklerinden faydalanın. Chatroulette ve Omegle bu işin başında gelecektir. Her an sürprizliklere hazır olun, çünkü random görüntülü chat(sohbet) sitelerindeki sınırsız özgürlük insanı uçurur.

        7

        5. Gece ilerledikçe üzerinize çökecek karanlığı ve kötü hisleri İBB Taksim canlı yayın kamerasını açarak bertaraf edin. İstiklal’de yürüyen çiftleri canlı şekilde izlemek, adeta balkonda elinde çekirdek ile yoldan geçenleri izleme hissiyatı vermekte. Bence bu, Türk milletinin çok az insan tarafından bilinen dijital bir hobisi.

        8

        6. Telefon uygulamaları ne güne duruyor? “Hot Or Not” benzeri pratik arkadaşlık uygulamalarını denemenin tam zamanı bu gün. Anlık iletiler zarar getirmez, taş atınca kol yorulmaz.

        9

        7. Sürükleyici video siteleri adeta can sıkıntısı için acil dolabı görevindedir. Hele ki Vimeo gibi şaheserlerin bulunduğu yerlerde zaman geçirmek zevkli olacaktır.

        10

        Ve unutmayın arkadaşlar, sevgilisi olan insanların bile sevmediği bir gün olan “Sevgililer günü” tamanen kapitalizm dayatmasıdır. Bu geyiği bugün milyonlarca loser tekrarlayacak. Siz de kullanmaktan hiç ama hiç çekinmeyin.

        11

        Not: Geçen hafta yayınlanan ve Facebook’un yeni algoritması ile ilgili olan yazıma birçok sosyal medya çalışanından mail geldi. Gördüğüm üzere konudan rahatsız olanların sayısı çok fazla. Gelecek yazımda algoritma ile ilgili mağduriyetleri giderecek noktalara değinip yapılması gerekenleri inceleyeceğim.

        12
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ