KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mehmet Akif Terzi

Mehmet Akif Terzi, 1964 yılında Dörtyol’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Dörtyol’da, tamamlayan Terzi, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki lisans eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türk İktisat Tarihi bölümünde Yüksek lisansını tamamladı.

1987 yılında Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde uzman olarak göreve başladı. Bu zaman zarfında çalışmalarını şehir tarihleri ve Türk Devlet yönetim sistemi hakkında yoğunlaştırdı. Tarihi ve sosyal içerikli birçok sempozyum, panel ve konferanslar düzenledi. Arşiv Dünyası, Türk Büro-Sen ve çeşitli dergilerde, internet gazetelerinde tarihi ve sosyal içerikli makaleler yazdı. Birçok tarihi projede görev aldı; ortak yayınlar yaptı.

Çalışmalarını özellikle Çukurova ve Hatay bölgesi üzerinde yoğunlaştıran Mehmet Akif Terzi’nin yayınlanmış eserleri arasında Türk Devlet Geleneğinde Bürokrasi, Gavurdağı’nın Bulanık Tarihindeki Sır Perdesi, Payas Sancağı Nüfus Defteri, Kinet’ten Ümraniye’ye Osmanlı Belgelerinde Dörtyol, Kınık’tan Kıyı’ya Osmanlı Belgelerinde Osmaniye, Osmanlı Vilayet Salnamelerinde Cebel-i Bereket Sancağı, Osmanlı Nüfus Defterlerinde Kırıkkale, Osmanlı Belgeleri Işığında Antakya adlı kitapları bulunmaktadır.

Evli ve iki evladı olan Mehmet Akif Terzi 25 yıldan bu yana TÜRKİYE KAMU-SEN ve TÜRKAV’ın İstanbul teşkilatlarının yönetim kademelerinde görev aldı. Terzi, halen Türk Büro-Sen İstanbul şube başkan yardımcılığının yanı sıra kurucuları arasında olduğu TÜRK ARŞİVCİLER DERNEĞİ’nin de merkez yönetiminde yer almaktadır.