Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mehmet Demirkol'dan Emre Mor - Batuhan Karadeniz benzetmesi - Futbol Haberleri
        1

        Mehmet Demirkol, BeIN Sports'ta yayınlanan BeIN Manşet programında Beşiktaş'taki seçimden Emre Mor'un durumuna kadar birçok konuyu yorumladı.

        2

        Esasında Fikret Orman'ın 1. dönemi, son dönemiyle yarışıyor gibi. Çünkü Ahmet Nur Çebi'nin listesinde Fikret Orman döneminden 6 isim var. Gürsel Tekinoktay da alternatif rock. O da alternatif aday. O başka bir şey söylüyor açıkcası. Yani Fikret Orman'ın 2 dönemi yarışıyor diyebiliriz.

        3

        Ahmet Nur Çebi'nin listesi sanki isim olarak daha kuvvetli duruyor. Neye göre diyeceksin ama bana bakınca öyle geliyor. Ama Serdal Adalı'yı destekleyen dernekler, kurumlar ve eski başkanlar daha ağır sanki. Dernekler açıklamalar yaptı. Anadolu'nun her yerinden biz Serdal Adalı'yı destekliyoruz diye. Eski başkanların açıklamalarında Serdal Adalı'yı desteklediğini biliyoruz.

        4

        Hürser Tekinoktay kaç oy alabilir bilemiyorum. 150 oy da alabilir, 3500 oy da alabilir. Çünkü yıldız başkan adayı yok. Kimse kusura bakmasın. Ali Koç girerken yıldız bir başkan adayıydı karşısında da yıldız bir başkan adayı vardı. Bazen öyle olur. Rahmetli Özhan Canaydın girerken yıldız bir başkan adayıydı. Beşiktaş'ta Fikret Orman girerken keza öyleydi. Şu anda öyle değil, şu anda insanların hangi ruh haliyle sandığa gideceğine bağlı.

        5

        Beşiktaş çok iyi gidiyor olsaydı futbol takımı aynı ekonomik durumla Serdal Adalı'nın kazanacağını söyleyebilirdim. Tabii o zaman Fikret Orman çekilir miydi ayrı mevzu ama kazanırdı. Aynı yolda gitmeye devam edelim diyebilirdi oy vermeye gidenler. Şimdi neye göre karar verecekler hakikaten tahmin etmek çok zor. Bu sebepten herkes kendisinin rahat kazanacağını düşünüyor. Bu seçimler her zaman böyledir. Bana göre sandık başında belli olacak.

        6

        Emre Mor'un artık bir şeyler göstermesi lazım. Hiçbir şey gösteremedi geldiğinden beri. Kolay bir rakip değil evet ama 10 maçtır deplasmanda kazanamıyormuş Sivas. Enteresan bir durum var; Galatasaray ligin en az net gol pozisyonuna giren 2. takımı. Bu yüzden herkes sağlıklı olsa bile Fatih Terim takımı değiştirecekti.

        7

        Yeni bir şeyler denemek zorundaydı zaten. Geçen hafta yaptığı açıklamalarda bu yönde. Ben Taylan'ı bekliyorum, Nzonzi'yi bekliyorum, Seri'nin daha önde oynamasını bekliyorum. Belhanda ile ilgili kararı nedir bilemiyorum. Geçen hafta yaptığı açıklamada Belhanda yanıltanlardan mı, yanıltmayanlardan mı bilemediğim için.

        8

        Ben ne olursa olsun takımı biraz değiştireceğini düşünüyorum. Beni esas ilgilendiren, Real Madrid maçında ne olacağı. Hocanın kafasında ne var? Paris Saint Germain maçındaki mücadele. Oyundan memnun değildir ama mücadeleden memnundur. Galatasaray rakip kim olursa olsun 1-0 kaybettiği maçtan sonra sevinmez. Neye seviniyor?

        9

        Çok kötü gidiyor iş, bir mücadele görüyor. Bir umut görüyor. Şimdi, bu Fatih Hoca için yeterli mi olacak Real Madrid'e karşı? Yoksa ben artık oyun oynamalıyım deyip, başka bir oyun mu oynatacak. Ben Emre Mor'un yerinde olsam 15 gündür sadece top yiyordum yemek olarak. Sabah yemeğinde top. Öğle yemeğinde top. Akşam yemeğinde top. Deli gibi çalışıyordum. Çünkü, şu takımın içerisinde kendine yer bulamıyorsan yanmışsın.

        10

        Bizde şöyle bir takıntı var; çok yetenekli oynasın. Böyle değil. Portföyün geniş olacak. Çok biriktirmiş olacaksın. Yaşın kaç olursa olsun. Çalışmaktan daha çok mental olarak kendisini vermek, konsantre olmak, oyunları ezberlemek, topu ayağına aldığın zaman ne yapacağını bilmek konusunda, genç yaş oyuncu gruplarında birçok oyuncu vardır bu şekilde kaybolmuş gitmiş.

        11

        Çok örneği vardır böyle. Hadi isim vereyim Batuhan. Dünya starı olabilecek durumdaydı. O bekleniyordu. Yeter bana dedi. Emre Mor, onu bile yapamadı daha. Danimarka'dan beri istatistiklerine bakmış ne yapmış diye. Hep bir umut var. Artık tamam, artık başlıyorum demesi lazım. Bu kadar çok reddedildikden sonra bir problem olduğunu anlaması lazım. Anlamasa zaten Fatih hoca düşünmez onu maçlarda falan.

        12

        Burada yine aynı şeyi söyleyeceğim. Arkadaki 3'lüyü kurmadan Belhanda ve Feghouli'yi oynatamazsın. Belhanda ve Feghouli ne zaman iyi oynadı? Çok iyi orta saha ve çok iyi savunmalarla. Feghouli'nin şimdi Afrika Kupası falan var. Feghouli daha yorgun geldi. Şu an takımda durumunu en anladığım adam Feghouli. Bunu anlıyorum yani. Geri kalanlarını anlamak zorlaşıyor.

        13

        Galatasaray şampiyon olduğu yıllarda omurgasını net olarak hep sahada tuttu. Selçuk-Melo'yu hep tuttu. Fernando-N'Diaye'yi tuttu. Şu an Lemina, Seri, Nzonzi var. Nzonzi bir tek her zaman var. Lemina var mı belli değil. Seri var mı belli değil. Ortası boşken çerçeve çalışmaz. Galatasaray'ın temel problemi son 3 maçta, 2. yarılarda isabetli şutu yok. Ligin en az gol pozisyonuna giren 2. takımı. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

        14

        Isla, bu sene ilk maçını oynadı. Fena bir futbol oynamadı aslında. Fenerbahçe geldiği ilk günden beri Isla'dan bekleneni alamadı aslında. Fenerbahçe, iyi bindiren, orta yapan, hücuma katkı veren, hem savunmaya hem hücuma katkı veren bir oyuncu transfer etti ama karşılığını tam anlamıyla alamadı çeşitli sebeplerle.

        15

        Fakat Fenerbahçe'de geçen sezonu değerlendirirken oyunculardan istediğini alamadı demek çok zor. Dirar yoktu mesela geçen sene. Bu sene oynarken herkes memnun. Çok da alışık olmadığı bir yerde oynamasına rağmen. Takım oturmadan, oyuncuları bireysel olarak değerlendirmek pek mümkün olmuyor.

        16

        Fenerbahçe'de merkezde bulunan oyuncular yenilgi sonrası kırılmaya izin vermezler. Emre, Gustavo ve Kruse buna izin vermezler. Fenerbahçe'nin merkezi daha derli toplu. Yoksa bu savunma göbeği ve bu savunma kanatlarıyla bu kadar gelmesi bile çok zordu. Fenerbahçe'yi ayakta tutan merkezi. Merkezinin iyi olması. Geçen seneki takıma, bu seneki savunmayı koysana. Mümkün değil.

        17

        Adil Rami'yi özellikle sordum. Rami'nin eksiği fizikselse sorun yok. Mental ise o zaman kötü. Bu kadar çok stoper ıskası iyi bir şey değil çünkü. Fenerbahçe alıyor, kullanamıyor. Zanka'yı kullanıyor, ondan da memnun değil.

        18

        Kruse zaten eksikti biraz. Şu an asist kralı. Ligde 23 şut çekmiş ama gol atamamış. En fazla şut çekip gol atamayan oyuncu. Oturmamıştı bazı şeyler tam anlamıyla. Vedat Muric ile bağlantısı bazen iyi ama o Vedat'ı anlıyor, Vedat onu pek anlamıyor gibiydi. Vedat çünkü direkt kaleyi düşünüyor, bir santraforda olması gerektiği gibi. Tam bunlar oturacakken bu sefer sakatlıklar başladı Fenerbahçe'de. Fenerbahçe son 5 maçta 1 galibiyet almış sadece. İyi gitmeyen bir taraf var.

        19

        Mehmet Hoca ne düşünecek? Nasıl bir giriş yapmak isteyecek? Fenerbahçe'nin asıl zaafı olan savunmadan top çıkarma zaafına karşı ön alan baskıyla mı oynayacak? Denizlispor bunu yapabilir mi? Ya da Fenerbahçe, Emre'siz bir oyunda bunun altından kalkabilir mi? Çok fazla soru işareti olan merakla beklediğim bir maç.

        20

        Serdar Aziz, Fenerbahçe'ye transfer olduğunda daha önceki kariyerinde çıkabileceği potansiyel maçların yüzde 50'sinde sahada olmuş bir oyuncuydu sağlık sebeplerinden dolayı. Yani her 2 maçtan 1'inde sahaya süremiyorsun çeşitli sebeplerle. Serdar Aziz'in futbolculuğuyla alakalı bir problem yok, milli futbolcu.

        21

        Daha önce Makedonya Milli Takımı da istedi yanlış hatırlamıyorsam. Çıkıyor bir maça, diğer maçta yok. Buradaki sorun Serdar'ın oyunculuğuyla alakalı değil. Zaman zaman oyunculuğuyla da alakalı eleştiriler olur ama temel problem; stoper dediğin yüzde 80-90 hazır olmalı. Yüzde 50'de bunun üzerine plan yapmak çok zor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ