Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bu ay toplantı var mı, Nisan ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak ve faiz kararı ne olur? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle bir anda hareketlenen ekonomi piyasalarında yükselen altın fiyatları ve hareketli döviz kurunun ardından gözler Merkez Bankası politika faizine çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası politika faizini mart ayında yüzde 14 oranında sabıt tutma kararı almıştı. Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında netleşecek.

        2

        MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Nisan ayın politika faizi kararı Nisan ayı Para Politikası Kurulu Toplantısının ardından belli olacak.

        3

        MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

        Merkez Bankası Nisan ayı toplantısı 14 Nisan Perşembe gerçekleştirilecek. Faiz kararı açıklamasının saat 14.00'te yapılması bekleniyor.

        4

        MERKEZ BANKASI MART AYI FAİZ KARARI

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayı faiz kararını 17 Mart Perşembe günü duyurmuştu. Para Politikası Kurulu beklentiler doğrultusunda politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılmasına karar vermişti.

        TCMB böylece savaş kaygıları nedeniyle faiz artışının da tartışıldığı dönemde 3 ay arka arkaya faizi sabit bırakma kararı vermiş oldu.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ