Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mersin'de 28 yıl sonra martta zirai don nöbeti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mersinli çiftçiler, 28 yıl sonra mart ayında zirai don nöbeti tutmaya başladı. Erdemli ilçesindeki bazı çiftçiler, yetkililerin zirai don uyarısı yapmasının ardından ürünlerinin olumsuz etkilenmemesi için örtü altı seralarında soba yaktı.

        Çiftçi Abdurrahman Aslan, gazetecilere, ürünlerinin aşırı soğuktan zarar görmemesi için tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

        AA'nın haberine göre; nöbetin sabah saatlerine kadar devam edeceğini belirten Aslan, "90’lı yıllardan bu yana martta hiç böyle soğukta serada soba yaktığımızı hatırlamıyorum. Atalarımızın söylediği gibi 'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır' özdeyişi günümüzde gerçek oldu ve martta soba yakmaya başladık. Soğuklar uzadıkça maliyetler de artacak" dedi.

        Üreticilerden Yusuf Yılmaz da hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğünü bu nedenle seralarda sobaları yakmaya başladıklarını belirterek "Bu yıl kış çetin geçti. Gündüzleri yağmurlu ve hava açık olmasına rağmen aşırı soğuk oldu. Biz üreticiler de zirai dona karşı seralarda sobalarımızı yakarak nöbet tutmaya başladık. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre de önümüzdeki cuma gününe kadar zirai don nöbetine devam edeceğiz. Zirai donda en riskli gün ise pazarı pazartesiye bağlayan gece." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ