Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Forum Mersin Alış Veriş Merkezi, '1915’ten Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi’ne ev sahipliği yapacak.

        Forum Mersin, Telgraf Yapım ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale ve İstiklal Harbi’nin sembolü olmuş kahramanlar ve yapılarla ilgili maketler, fotoğraflar, gerçek savaş objeleri ve müziklerden oluşan '1915’ten Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi’ni Mersinlilerle buluşturacak. Ziyaretçiler, Türkiye'nin temellerinin atıldığı bu büyük mücadele döneminin işlendiği proje kapsamında o günleri adeta yeniden yaşayacak, gerçek objeler, fotoğraflar ve müziklerle destan yazan kahramanlarla eş duygulara sürüklenecek.

        Sergilendiği her yerde büyük ilgi gösterilen projenin görevli uzman rehberleri, tiyatral anlatımlarla ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşatacak. Ziyaretçiler, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalardan oluşan yüzlerce objeyi görme fırsatı bulacak. Ayrıca Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na ait gerçek fotoğrafların sergilendiği sergi, meraklılarını tarihin dönüm noktasına bir daha unutamayacakları bir yolculuğa çıkaracak.

        Her yaştan insanın ilgisini çekecek bölümlere sahip sergi, 712 Ağustos tarihleri arasında Forum Mersin’de ziyaret edilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler