Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Haftası münasebetiyle, 2430 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘5. Geleneksel Karakucak Güreşleri’ ilk olarak Anamur’un Abanoz Yaylasında başlayacak.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan ‘Geleneksel Karakucak Güreşleri’ kapsamında dünyada ve Avrupa’da kazandığı ödüllerle Türkiye'yi gururlandıran güreşçiler ile birbirinden yiğit güreşçi Mersin’de er meydanına çıkacak. Müsabakalar sonrasında konserlerle taçlandırılacak etkinlik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Hadise konseri ile son bulacak.

        Toplam ödül 346 bin 500 TL

        Anamur’dan Toroslar’a kadar 7 ilçede gerçekleştirilecek olan 5. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde kazanan sporculara toplam 346 bin 500 TL ödül verilecek. Yeni nesillerin ata sporlarını öğrenmeleri ve benimsemeleri için düzenlenen Karakucak Güreşleri finalleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi’nde sona erecek.

        2430 Ağustos tarihleri arasında saat 13.00 ile 19.00 saatlerinde gerçekleşecek olan 5. Geleneksel Karakucak Güreşleri, saat 19.30’da da birbirinden ünlü sanatçıların sahne almasıyla devam edecek.

        Pırpıtla yapılan ve Türklere özgü yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından katılacak olan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etme fırsatı bulacaklar. 'Minikler, yıldızlar ve büyükler' olmak üzere 3 kategoride mücadele eden ve dereceye giren güreşçilere her ilçede 49 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler