Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, '23 Mart Dünya Meteoroloji Günü' etkinlikleri kapsamında, 'güneş, dünya ve hava' konulu fotoğraf yarışması düzenleyecek.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1873 yılında Uluslararası Meteoroloji Teşkilatı olarak kurulan ve 23 Mart 1950 tarihinde bugünkü adını alan Dünya Meteoroloji Teşkilatı'nın, 23 Mart'ı her yıl 'Dünya Meteoroloji Günü' olarak kutladığı belirtildi.

        23 Mart Dünya Meteoroloji Günü'nün, Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi tarafından belirlenen tema etrafında kutlandığı ve tema hakkında bilgilendirmeler yapıldığı kaydedilen açıklamada, 2019 yılının temasının ise 'güneş, dünya ve hava' olarak belirlendiği ifade edildi.

        Açıklamada ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, '23 Mart Dünya Meteoroloji Günü' etkinlikleri kapsamında, 'güneş, dünya ve hava' konulu bir fotoğraf yarışması düzenlediği belirtilerek, "Profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıların katılımına açık olan yarışmaya son katılım tarihi 8 Mart 2019 olarak belirlenmiştir. Ayrıca MGM jürisinin belirlediği, yarışmada dereceye giren eserler ödüllendirilecektir. Yarışmada birinci seçilen eser sahibine 3 bin 500 TL, ikinci seçilen eser sahibine 3 bin TL, üçüncü seçilen eser sahibine ise 2 bin 500 TL ödül ve plaketleri, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinliğinde takdim edilecektir. Yarışmada dereceye giren eserler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkez birimi ile 15 bölge müdürlüğünün yazılı ve basılı tanıtım materyallerinde kullanılacak, ayrıca katılımın yapıldığı fuarlarda sergilenecektir. Gerçekleştirilecek olan fotoğraf yarışmasının detaylarına ise Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sayfasından (www.mgm.gov.tr) ulaşılabilmektedir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler