Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi tarafından 60 çocuğa sosyal uyum eğitimi verildi.

        UNICEF ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından illerde çocuk hakları çocuk komitesi tarafından yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve yabancı uyruklu çocuklara eğitim veriliyor. Projeyle çocuklara birlikte yaşama kültürü, çocukların acil durumlarda baş vurabilecekleri merkezler ve çocuğun yüksek yararı konularında bilgiler aktarılıyor. Bu kapsamanda Mersin'de de Akdeniz Belediyesi'nin Karacailyas'da bulunan toplantı salonunda 60 çocuğa, uyum eğitimi verildi. İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, "Sosyal uyum projesi sayesinde çocuklarımız gezi, sinema, spor gibi etkinliklerden faydalanmaktadır. Ayrıca farklı yerlerde ve zamanlarda farklı kültürlerle tanışmaktadır. 2018 yılında 3 bin 312 çocuğumuza sosyal uyum eğitimi verdik. Bunun yanında gezi, piknik, sinema gibi çeşitli sosyal faaliyetlerde de bulundular. Bu yılda benzer etkinliklerimiz devam edecektir. Amacımız çocuklarımıza milli kültürümüzü ve milli değerlerimizi tanıtmaktır. Bunu yaparken çocuklarımıza çevre, doğa ve hayvan sevgisi gibi değerleri de kazandırmaktayız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler