Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersinli terör gazisi Soner Baş, Cumhur İttifakı MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan için aylardır sahada gönüllü olarak çalışıyor. Tekerlekli sandalyesi ile çarşı pazar gezen Gazi, Cumhur İttifakı adayı Soydan'a destek istiyor.

        Bingöl’ün Solhan ilçesinde vatani görevini yaparken terör örgütünün 1993 yılındaki saldırısında sırtından vurularak tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan ve gazilik unvanı alan Soner Baş, Cumhur İttifakı MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan’ın kazanması için gururla çalıştığını ifade etti. Gazi Soner Baş, “O gün hain saldırıda sırtımdan vuruldum. Omuriliğim ciddi hasar aldı ve vücudumun belden aşağısı tutmuyor. Tekerlekli sandalye ile hayatımı idame ettiriyorum. Ben vatanım için yüreğimi ortaya koymuşum. Serdar Soydan da bu kadar cesur ve dürüst olduğu için ona inanıyor ve sonuna kadar destekliyorum” dedi.

        "Milletimize güveniyorum"

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığından başka istediği hiçbir şeyin olmadığını dile getiren evli ve iki çocuk babası Gazi, “Ben bu vatan için boşuna gazi olmadım. Ülkemin birliği ve bütünlüğü her şeyden önce gelir. Dolayısıyla bu vatana sahip çıkmak zorundayız. Bu toprakların evlatları askerine güvendi. Şimdi sıra bende diye düşünüyorum. Ben de milletimize güveniyorum. O yüzden Mezitli’de Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan’ı desteklemek için tekerlekli sandalyemle, çarşı pazar gezip başkanımızı tanıtıp broşür dağıtıyorum. Belli noktalarda stant açıyorum. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyorum” diye konuştu.

        "Bu gurur bana yeter"

        Gazi Soner Baş’ın her sabah kalkıp esnafları gezdiğini ve kendisini desteklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdar Soydan, “Üzerinde yaşadığımız toprakları aziz milletimize vatan yapmak uğruna fedakarlıktan kaçınmayan ve bu onurun nişanını bedeninde gururla taşıyan Gazi Soner Baş’ın şahsıma olan teveccühü için çok teşekkür ediyorum. Bu gurur bana yeter. Umarım bu demokrasi yarışında ipi göğüsleriz. Bize omuz veren vatandaşlarımızı mahcup etmemek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler