Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin’in Bozyazı ilçesinde yapılan muhtarlık seçimlerinde 26 muhtardan 13’ü yerini korurken, 13 muhtar ise değişti. İlçede bir ilk de yaşandı. Denizciler Mahallesi'ndeki muhtarlık yarışında bir oy farkı ile muhtarlığı kazanan Okay Gül, mahallede yeterli süre ikamet etmediği için muhtar olamadı.

        31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde vatandaşlar mahalle muhtarlarını da seçti. Bozyazı ilçesinde 26 mahalle muhtarından 13’ü yeniden muhtar seçilirken, 13 muhtarlıkta ise isimler değişti. Denizciler Mahallesi muhtar seçiminde ise Bozyazı’da bir ilk yaşandı. Üç dönemdir mahalle muhtarı olan Fethi Eraslan, rakibi muhtar adayı Okay Gül’e muhtarlığı bir oy ile kaptırdı. Ancak Okay Gül, mahallede 6 ay ikamet etme zorunluluğuna takılınca muhtarlık tekrar Fethi Eraslan’a geçti.

        Öte yandan, ilçedeki en genç muhtar Derebaşı Mahallesi'nin yeni seçilen 30 yaşındaki muhtarı Arif Yurseven olurken, en yaşlı muhtarı ise 60 yaşındaki Lenger Mahallesi muhtarı Bekir Aslan oldu.

        Yapılan mahalle muhtarlığı seçiminde Ardıçlıtaş, Beyreli, Denizciler, Dereköy, Gözsüzce, Gürlevik, Karaisalı, Kömürlü, Kötekler, Sıcakyurt, Tekeli, Tekmen ve Ustalar mahalle muhtarları yerini korurken, Akcami, Bahçekoyağı, Çopurlu, Çubukkoyağı, Derebaşı, Elmakuzu, Gözce, Kaledibi, Kızılca, Lenger, Merkez, Narince ve Tekedüzü muhtarlıklarında değişim yaşandı.

        Bozyazı ilçesindeki 26 mahalle muhtarının isimleri resmi olmayan sonuçlara göre şöyle oluştu:

        "Ahmet EmenAkcami, Bekir BakırArdıçlıtaş, Hüseyin GökşinBahçekoyağı, Alaittin DenizBeyreli, Gazi AkıÇopurlu, Niyazi ToprakÇubukkoyağı, Fethi EraslanDenizciler, Arif YurtsevenDerebaşı, Musa SöğütDereköy, Yusuf SakinElmakuzu, Baran AksoyGözce, Ahmet YıldızGözsüzce, Ahmet CesurGürlevik, Şeref ÇabukKaledibi, Erdal ArıktekinKaraisalı, Kadir DoğanKızılca, Tufan KatıranKömürlü,Feridun KılınçKötekler, Bekir ArslanLenger, İbrahim GölpınarMerkez Mahallesi, Mustafa YıdırımNarince, Mehmet ŞahinSıcakyurt, Turhan EnezTekedüzü, Süleyman FidanTekeli, Ahmet GülTekmen ve Şener TaşUstalar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler